28.1 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΠΙΣΚΕΨΗ-ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΤΩΝ ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ ΘΕΩΝ ΣΤΗ ΜΠΡΕΞΙΖΑ (ΑΜΕΑ – ΧΑΡΤΗΣ)

ΕΠΙΣΚΕΨΗ-ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΤΩΝ ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ ΘΕΩΝ ΣΤΗ ΜΠΡΕΞΙΖΑ (ΑΜΕΑ – ΧΑΡΤΗΣ)

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της επιστημονικής κοινότητας βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος της Μπρεξίζας στη Νέα Μάκρη, όπου το ιερό των Αιγυπτίων θεών. Οι επισκέψεις – ξεναγήσεις αυξάνονται καθώς η τοπική Εφορεία αρχαιοτήτων με επικεφαλής την αρχαιολόγο κ. Πέλλη Φωτιάδη, έχουν ρίξει όλο το βάρος των προσπαθειών τους στην ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων της περιοχής ώστε να καταστούν επισκέψιμοι.

Τη Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί άλλη μια περιήγηση με συνοδευτική ξενάγηση στο χώρο παράλληλα θ’ ακολουθήσει και μουσική περιπλάνηση. Αναλυτικό πρόγραμμα και χάρτης ώστε να έχετε απρόσκοπτη πρόσβαση στο λινγκ του δήμου Μαραθώνα https://marathon.gr/%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%86%cf%89%cf…/  

Η προηγούμενη ανάρτησή μας ωστόσο έφερε στο προσκήνιο μια σημαντική “λεπτομέρεια” που αφορά άτομα με κινητικά προβλήματα που θέλουν να συμμετέχουν και ρώτησαν αν υπάρχει πρόσβαση για αμαξίδια.

Άμεση υπήρξε η απάντηση τόσο της υπεύθυνης δημοτικής συμβούλου Αναστασίας Παππά, όσο και της αρχαιολόγου Πέλλυς Φωτιάδη που μας είπαν ότι στον αρχαιολογικό χώρο δεν υπάρχει πρόσβαση των ΑΜΕΑ. Ωστόσο η κ. Παππά μας διαβεβαίωσε ότι στο χώρο της συναυλίας υπάρχει πρόσβαση.

Επίσης η κ. Φωτιάδη μας τόνισε ότι: «Προγραμματίζεται η ανάθεση μελέτης διαδρομών ΑμΕΑ για το ιερό μας άμεσα, από την Εφορεία. Ελπίζω να τύχει χρηματοδότησης στα τέλη του 2018. Μετά θα μπορούμε να κυνηγήσουμε την κατασκευή τους. Δυστυχώς το ιερό των Αιγυπτίων θεών είναι προς το παρόν δύσβατος χώρος για άτομα με κινητικά προβλήματα. Από πλευράς υποδομών έχουμε πολλά ακόμη να πραγματοποιήσουμε, στον χώρο αυτόν».

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα