22.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΗ ΔΕΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ

Η ΔΕΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ

Ακολουθώντας την παράδοση ετών, η νέα διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας σε συνεργασία με το δήμο και το λιμεναρχείο, δεξιώθηκε τους προσκεκλημένους στην κατάλληλα διαμορφωμένη αίθουσα του Πνευματικού κέντρου Ραφήνας, που παραχωρήθηκε απ’ το δήμο εις ένδειξη καλής κοινωνίας, αφού δεν υπάρχει πλέον άλλος χώρος κατάλληλος προς τούτο στη πόλη.

Στην υποδοχή του Π.Π.Κ. οι τρεις εργαζόμενες κυρίες στον οργανισμό, Σοφία Θεοδωρίδου – Αλεξάνδρα Κουρή – Μπέσσυ Αλεξοπούλου, καλωσόριζαν τους καλεσμένους με ένα χαμόγελο και πολλή ευγένεια, ενώ τα γκαρσόνια πρόσφεραν ποτά με συνοδευτικά ορεκτικά του εξαιρετικά οργανωμένου κέτερινγκ με εύγευστες λιχουδιές απ’ τον μαιτρ του είδους κ. Αντώνη Δαβερώνη, που έφταναν τμηματικά.

Στις παρέες που σχηματίζονταν οι συζητήσεις επί διαφόρων θεμάτων ήταν στην ημερησία διάταξη, με την πολιτική να δεσπόζει τόσο στο τραπέζι όπου κάθισαν δήμαρχος, βουλευτές, διοίκηση του ΟΛΡ, ο Πρωτοσύγκελος πατήρ Ιερόθεος, με το κ. Βορίδη να πρωτοστατεί σχολιάζοντας την αλλαγή που σχεδιάζεται στο νόμο περί φύλων, όπου θα υπάρξει εκτός των όρων άνδρας – γυναίκα και κάτι άλλο αδιευκρίνιστο μέχρι στιγμής, όσο και σε κατ’ ίδια μοναχική συνομιλία των βουλευτών Κώστα Καστσίκη των ΑΝ.ΕΛ. και Βασίλη Οικονόμου της Ν.Δ., φίλοι ετών όπως μας είπαν.

Δυσμενώς χολιάστηκε επίσης η συνήθεια του ναυταθλητικού ομίλου Ραφήνας να κόβει πίτα την ίδια ώρα με τη καθιερωμένη δεξίωση, που έχει ως αποτέλεσμα τόσο οι επίσημοι, όσο και δημότες να μη ξέρουν που να πρωτοπάνε. Φέτος μάλιστα ο δήμαρχος Ρ-Π κ. Πιστικίδης, έχοντας υπόψη του το πρόβλημα, ειδοποίησε τον πρόεδρο του ΝΟΡ κ. Αδαμόπουλο εγγράφως να κόψει την πίτα άλλη ώρα, χωρίς φυσικά να εισακουστεί.

Φέτος το ενδιαφέρον όπως ήταν αναμενόμενο, στράφηκε κυρίως γύρω απ’ τα δύο νέα πρόσωπα στη διοίκηση του ΟΛΡ, κάτι φυσικό καθώς και οι δύο προέρχονται από άλλες περιοχές και ως εκ τούτου δεν έχουν σαφή γνώση της πόλης-λιμάνι και των προβλημάτων που από χρόνια έχουν. Βέβαια η κ. Αδαμοπούλου, Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΟΛΡ, διαβεβαιώνει για τη καλή διάθεση που έχει να συνεργαστεί με τη δημοτική αρχή – η οποία το Μάρτη αλλάζει δήμαρχο – χωρίς εν τούτοις να φαντάζεται τις δυσκολίες που εμπεριέχει η πρόθεσή της, αφού τα δίκαια αιτήματα του δήμου με πρώτο τη διεκδίκηση παράλιου μετώπου, έρχονται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα του ΤΑΙΠΕΔ και του οργανισμού κατ’ επέκταση.

Πάντως ο αντιδήμαρχος κ. Μπουρνούς, ο οποίος αναμένει να παραλάβει τα ηνία του δήμου μετά την παραίτηση του Δημάρχου κ. Πιστικίδη το Μάρτη, μάρκαρε στενά την κ. Αδαμοπούλου συνομιλώντας μαζί της καθ’ όλη τη διάρκεια της πομπής προς τον λιμένα για τον αγιασμό των υδάτων, αλλά και κατά τη διάρκεια της δεξίωσης που τη σύστηνε δεξιά κι αριστερά. Το αν θα βάλει γκολ υπέρ της πόλης ή όχι μετά το τόσο στενό μαρκάρισμα,  θα φανεί στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Διόλου απαρατήρητο δεν πέρασε απ’ τη δημοσιογραφική ματιά ότι αντίθετα με τον αντιδήμαρχο-συνδήμαρχο, ο δήμαρχος κ. Πιστικίδης κράτησε απόσταση ασφαλείας, όπως κι ο νέος πρόεδρος του οργανισμού κ. Γεωργόπουλος, στάση που φαντάζει πιο υπεύθυνη και συνετή.

Κατά τη διάρκεια της δεξίωσης δόθηκε η ευκαιρία στους δημοσιογράφους του τοπικού έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου που ήταν παρόντες, να υποβάλλουν τα σέβη τους στη νέα Διευθύνουσα Σύμβουλο και να της πάρουν τις πρώτες δηλώσεις. Εμείς ως συνήθως κρατήσαμε στάση αναμονής δίνοντας χρόνο στην κ. Αδαμοπούλου να ενημερωθεί για την κατάσταση που αναλαμβάνει, με τα προβλήματα που έχει ν’ αντιμετωπίσει και μετά να έχουμε λόγο για οποιοδήποτε σχολιασμό ή παρουσίαση στους συνδημότες μας.

Κι επειδή οι εικόνες ‘’μιλούν’’ καλύτερα, στο φωτογραφικό άλμπουμ μας θα βρείτε ενδιαφέροντες υπότιτλους για τους συνδαιτημόνες, πολλοί εκ των οποίων δεν παραβρέθηκαν στην τελετή του αγιασμού, όπως ο αναπληρωτής διοικητής του Σπηλιοπούλειου Γ.Ν. «η Αγ. Ελένη» Δαμιανός Φαφούτης κι οι δημοτικοί σύμβουλοι Ρ-Π Γεράσιμος Βουδούρης και Παλλήνης Νεκτάριος Καλαντζής. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα