17.6 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜΕ ΣΥΜΜΑΧΟ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙΡΟ Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

ΜΕ ΣΥΜΜΑΧΟ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙΡΟ Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

Παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις ο καιρός σήμερα Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017 ανήμερα Θεοφανείων στη Ραφήνα, ήταν ευχάριστα καλός, με τον ήλιο έστω και ασθενικό να ξεπροβάλλει ανάμεσα στην αραιή συννεφιά. Έτσι η τελετή αγιασμού των υδάτων στο λιμάνι της Ραφήνας έγινε με κάθε επισημότητα και χωρίς καιρικά προβλήματα. Στη θάλασσα έπεσαν πάνω από είκοσι κολυμβητές, ενώ το Σταυρό έπιασε και φέτος για δεύτερη συνεχόμενη φορά ο Ραφηνιώτης Δημήτρης Κοντονής πολίστας του γυμναστικού συλλόγου Ηλιούπολης.

Η Θεία λειτουργία και η δοξολογία της περίλαμπρης γιορτής τελέστηκε στο Μητροπολιτικό Ναό της Παντοβασίλισσας Ραφήνας, χοροστατούντων των Πανοσιολογιότατων Αρχιμανδριτών Ιεροθέου πρωτοσύγκελου Ι.Μ. Μ&Λ και Ακακίου της Αρχιεπισκοπής Κρήτης. Μετά τη δοξολογία εν πομπή το εκκλησίασμα ακολούθησε την εικόνα της Αγίας Βαπτίσεως, με τη φιλαρμονική του δήμου προπομπό, προς το λιμάνι της Ραφήνας, όπου χιλιάδες κόσμου αμφιθεατρικά του λιμένος περίμενε για να παρακολουθήσει τον αγιασμό των υδάτων.

Χαρακτηριστική νότα τα σκαφάκια του Ναυταθλητικού Ομίλου Ραφήνας «ΑΛΚΥΩΝ», ψαροκάικα και η άκατος του λιμενικού που έπλεαν περικλείοντας τιμητικά στο θαλάσσιο χώρο ρίψης του Σταυρού. Μάλιστα μόλις ο κολυμβητής Δημήτρης Κοντονής Τον έπιασε, άρχισαν να σφυρίζουν πανηγυρικά και να ανάβουν φωτοβολίδες δίνοντας μια μοναδικά υπέροχη εικόνα στο γεγονός.

Ο ΟΛΡ έκανε τη διαφορά με δύο πρωτιές

Φέτος ο εορτασμός των Θεοφανείων έγινε με δύο σημαντικές διαφοροποιήσεις απ’ τη προηγούμενη χρονιά. Η πρώτη αφορά την αλλαγή διοίκησης στον Οργανισμό Λιμένος Ραφήνας με την Διευθύνουσα Σύμβουλο κ. Κατερίνα Αδαμοπούλου να κάνει την επίσημη πρώτη εμφάνισή της μετά την ανάληψη των καθηκόντων της και το Πνευματικό Κέντρο Ραφήνας να φιλοξενεί επίσης για πρώτη φορά τη δεξίωση που κάθε χρόνο παραθέτει ο ΟΛΡ, μετά το σφράγισμα του ιστορικού ξενοδοχείου ΑΥΡΑ που ήταν συνυφασμένο με τη δεξίωση αυτή μέχρι το κλείσιμό του.

Να υπογραμμίσουμε ότι το Πνευματικό Κέντρο εντυπωσίασε ευχάριστα καθώς έδειξε ότι μπορεί να φιλοξενεί εκτός των πολιτιστικών εκδηλώσεων και δεξιώσεις και μάλιστα με υψηλές προδιαγραφές εξυπηρέτησης.

Παρόντες στη μεγάλη εορτή οι βουλευτές Κώστας Κατσίκης των ΑΝ.ΕΛ, Μάκης Βορίδης και Βασίλης Οικονόμου της Ν.Δ., ο δήμαρχος Ρ-Π Βασίλης Πιστικίδης, η Δ.Σ. του ΟΛΡ Κατερίνα Αδαμοπούλου, ο Πρόεδρος του ΟΛΡ Κων/νος Γεωργόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ζαχαρίας Πελέκης, οι πολιτευτές Νίκος Καντερές, Γιώργος Χριστόπουλος π. δήμαρχος Ρ-Π επίσης και Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα, ο πρόεδρος του Δ.Σ Δημήτρης Μισοκοίλης, οι αντιδήμαρχοι Βαγγέλης Μπουρνούς, Αντώνης Παλπατζής, Γιώργος Κοκκόλης, Παναγιώτης Καλφαντής, οι αρχές του τόπου και πλήθος κόσμου που είχε κατακλύσει αμφιθεατρικά το λιμάνι της Ραφήνας παρακολουθώντας τον αγιασμό των υδάτων.

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα