26.3 C
Athens
Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ«Η ΚΕΡΑΤΕΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑΣ» TOY ΧΡΙΣΤΟΥ Γ. ΡΩΜΑ

«Η ΚΕΡΑΤΕΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑΣ» TOY ΧΡΙΣΤΟΥ Γ. ΡΩΜΑ

Η «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» Κερατέας και ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Λαυρεωτικής σας προσκαλούν την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017, ώρα 8:00μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συνδέσμου (Λ. Αθηνών-Σουνίου 55, Κεντρική Πλατεία  Κερατέας), για την παρουσίαση του  βιβλίου του Χρίστου Γ. Ρώμα «Η Κερατέα της Μνήμης και της Νοσταλγίας».

 Το βιβλίο αποτελεί τη νέα έκδοση της «ΧΡΥΣΗΣ ΤΟΜΗΣ» σε συνεργασία με τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Λαυρεωτικής και τυπώθηκε από τις  Εκδόσεις ΑΩ.

Το βιβλίο παρουσιάζουν οι : Αλεξάνδρα Αθανασίου (ιστορικός – φιλόλογος), Παναγιώτα Μιχαηλίδη (αρχαιολόγος)  και Παναγιώτης Βλαμάκης (δικηγόρος).

Στην παρουσίαση συμμετέχουν: ο ηθοποιός – σκηνοθέτης Κώστας Καστανάς,  ο οποίος θα διαβάσει αποσπάσματα από το βιβλίο και οι μουσικοί  Δημήτρης Ράπτης (λαούτο), Βασίλης Αθανασιάς (βιολί).

Ο Χρίστος Γ. Ρώμας ο οποίος γεννήθηκε στην Κερατέα, είναι φιλόλογος και συγγραφέας του βιβλίου «Η Κερατέα της Αττικής», του πληρέστερου βιβλίου για την ιστορία της Κερατέας, το οποίο εκδόθηκε το 1987  και επανεκδόθηκε το 2008. Στο νέο του βιβλίο ο συγγραφέας μέσα από δικές του αναμνήσεις από την μετακατοχική Κερατέα, περιγράφει την ζωή, τα ήθη και έθιμα της εποχής εκείνης, καθώς και την εμπορική και κοινωνική δραστηριότητα της πόλης στη δεκαετία του 1950.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα