19.6 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ«ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΗΣ» Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΗΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

«ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΗΣ» Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΗΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

Τη Δευτέρα 5 Μαρτίου η κινηματογραφική λέσχη Ραφήνας παρουσιάζει το βραβευμένο ντοκιμαντέρ της Χαριτίνης Καρρά: ” ΜΕΣΑ  ΣΤΗΝ  ΑΓΚΑΛΙΑ  ΤΗΣ ” διάρκειας 36′ λεπτών, που έχει γυριστεί στις παραλίες Μαρίκες και Κόκκινο Λιμανάκι Ραφήνας, στις 8,30 το βράδυ στο ΚΑΠΗ Ρφήνας.

Το ντοκιμαντέρ «Μέσα στην αγκαλιά της» της Χαριτίνης Καρρά αποτελεί μια προσωπική ματιά στην περιπέτεια της χειμερινής κολύμβησης, μέσα από το βίωμα των ανθρώπων που αποφάσισαν να ζουν μακριά από το κέντρο της Αθήνας και απολαμβάνουν τη θάλασσα στην καθημερινότητά τους. Η ταινία αποπειράται να αναδείξει τον πλούτο της εμπειρίας στη χειμωνιάτικη παραλία που δεν περιορίζεται στη στερεοτυπική πρωτοχρονιάτικη πίτα μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες αλλά μπορεί να αφορά και μια επιστροφή στον εαυτό, στην ίδια τη ζωή.

Η ταινία είναι γυρισμένη κατά κύριο λόγο στη Ραφήνα,  στις παραλίες Μαρίκες και Κόκκινο Λιμανάκι, καθώς και σε άλλα μέρη της πόλης.

Το καλοκαίρι του 2017 η ταινία συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ιεράπετρας όπου και έλαβε το πρώτο βραβείο της επιτροπής του Φεστιβάλ ενώ το Νοέμβριο του 2017 επελέγη για συμμετοχή στο διαγωνιστικό τμήμα των ντοκιμαντέρ μικρού μήκους στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας DocFest.  

Η Χαριτίνη Καρρά ζει στη Ραφήνα από το 2009, ασχολείται με το κινηματογραφικό είδος του ντοκιμαντέρ και εμπνεύστηκε την ταινία από τη δική της προσωπική εμπειρία ως χειμερινής κολυμβήτριας από τότε που άρχισε να κατοικεί στις Μαρίκες.

Μετά την ταινία (διάρκεια: 36 λεπτά περίπου) θα ακολουθήσει συζήτηση με τη δημιουργό για την εμπειρία της παραγωγής της ταινίας καθώς και με τους πρωταγωνιστές οι οποίοι έχουν επίσης προσκληθεί στην προβολή. 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα