21.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ

Εντυπωσιακή υποδοχή επεφύλαξαν σήμερα στα τριάντα προσφυγόπουλα του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στα Περιβολάκια της Ραφήνας, ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Βασίλης Πιστικίδης, ο αντιπεριφερειάρχης αν. Αττικής Πέτρος Φιλίππου κι ο αντιδήμαρχος Πικερμίου καθ’ ύλη υπεύθυνος σε θέματα παιδείας Γιώργος Κοκκόλης, στο 1ο δημοτικό Ραφήνας.  

Στα παιδιά, απ’ τη Συρία και το Αφγανιστάν, που θα παρακολουθούν μαθήματα από τούδε και στο εξής στο σχολείο, προσφέρθηκαν μπλούζες, μπάλες και τετράδια ως καλωσόρισμα, απ’ τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης.

Ο Δήμαρχος κ. Πιστικίδης δήλωσε: «Ευχαριστούμε θερμά τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς για τη συνεργασία, τη βοήθεια, την κατανόηση, προκειμένου αυτά τα παιδιά να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια για ένα καλύτερο αύριο».

Να υπενθυμίσουμε ότι στη Ραφήνα τον περασμένο Ιούνιο, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ανοικτή εκδήλωση σχετικά με την υποδοχή των προσφύγων λίγες μόλις μέρες πριν την άφιξή τους.

Η εκδήλωση αποτέλεσε κλειδί για την ομαλή υποδοχή των προσφύγων, μητέρων αποκλειστικά με τα παιδιά τους, που αρχικά αντιμετωπίστηκε με ανησυχία, ώστε να βρουν στην περιοχή ένα ασφαλές και φιλόξενο περιβάλλον. Σήμερα τα παιδιά θα μπορούν να αποκτήσουν τη γνώση που θα τα βοηθήσει να προχωρήσουν τη ζωή τους με τα απαραίτητα γνωστικά εφόδια, οπουδήποτε κι αν καταλήξουν τελικά.

Η Ραφήνα μια κατ’ εξοχή προσφυγική πόλη, αφού δημιουργήθηκε από Μικρασιάτες πρόσφυγες, αποδεικνύει ακόμα μια φορά ότι ξέρει τι θα πει προσφυγιά και πως να κάνει τα ταλαιπωρημένα απ’ το πόλεμο παιδιά να νιώσουν άνετα σ’ ένα φιλικό σχολικό περιβάλλον. Καλή σχολική χρονιά ας έχουν λοιπόν!  

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα