27.3 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΟΙ «ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ» ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΕ 4 ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ...

ΟΙ «ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ» ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΕ 4 ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Οι «Φίλοι του Αρχαιολογικού Μουσείου Μαραθώνα» οργανώνουμε μια εκδρομή σε τέσσερις αρχαιολογικούς χώρους της Αιτωλοακαρνανίας, για τρεις μέρες, ξεκινώντας από Μαραθώνα & Νέα Μάκρη από Παρασκευή 12 – Κυριακή 14. 10. 2018, και προσκαλούμε τα μέλη μας, αλλά και κάθε άλλον ενδιαφερόμενο να συμμετέχει.

Αναλυτικό πρόγραμμα:

Παρασκευή 12/10:

  • Εκκίνηση από Μαραθώνα, ώρα 8:30. Δυνατότητα στάσης στη Νέα Μάκρη / χώρος λαϊκής αγοράς (8:45) και, σε περίπτωση συμμετοχής Αθηναίων, στο Σταθμό του μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας (9:15).
  • Στάση πριν από το Αίγιο (χμ 150 Ολυμπίας Οδού) 11:15-11:30.
  • Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Νέας Πλευρώνας (πάνω από το Μεσολόγγι, 13:00-15:00): μικρή αρχαία πόλη, καλοδιατηρημένη οχύρωση με μεγάλη πύλη, δρόμοι και οικίες, μικρό θέατρο, δεξαμενή τεραστίων διαστάσεων, αγορά.
  • Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Καλυδώνας (15:30-17:00): μικρό θέατρο, μονοπάτι προς την «Ιερά Οδό» με τα ερείπια δύο ναών σε έξαρμα του βράχου, ίσως επίσκεψη στο «ηρώο» ελληνιστικών χρόνων.
  • Αργά το απόγευμα άφιξη στο Μεσολόγγι, τακτοποίηση στα δωμάτια ξενοδοχείου, βραδινό φαγητό στην πόλη.

Σάββατο 13/10:

  • Πρωινό από τις 7:30, αναχώρηση στις 8:30 προς Αιτωλικό – Κατοχή – Οινιάδες. Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο: μικρή πόλη της κλασικής / ελληνιστικής εποχής με τείχος, στην αρχαιότητα δίπλα στη θάλασσα· μεγάλο θέατρο στην πλαγιά λόφου· λιμάνι με νεώσοικους / νεώρια σε μοναδική διατήρηση· φρούριο λιμανιού.
  • Στην επιστροφή, εφόσον υπάρχει δυνατότητα, επίσκεψη στο(ιδιωτικό) Μουσείο Βάσως Κατράκη στο Αιτωλικό και φαγητό σε ντόπια ταβέρνα εκεί ή στο Μεσολόγγι.

Κυριακή 14/10:

  • Πρωινό από τις 8:00, αναχώρηση στις 9:00 για επίσκεψη στο Μουσείο της Διεξόδου στο Μεσολόγγι, εάν είναι δυνατόν (περίπου 1 ώρα).
  • Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Στράτου Αιτ/νίας (λίγο μετά το Αγρίνιο): αρχαία πόλη με τείχη, αγορά, θέατρο, ναό Διός.
  • Στάση για μεσημεριανό φαγητό.
  • Επιστροφή σε Αθήνα / Νέα Μάκρη / Μαραθώνα.

(Σχετικά με τα δύο μουσεία – Μεσολόγγι και Αιτωλικό – πρέπει να ερωτηθούν οι υπεύθυνοι, εάν μπορούν να μας δεχτούν το Σάββατο απόγευμα και την Κυριακή πρωί. Όταν βρεθούν αρκετοί ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή στην εκδρομή, θα το φροντίσουμε. Ακόμα και εάν δεν πάμε στα μουσεία, δεν αλλάζει το πρόγραμμα ριζικά.)

Διαδικαστικά: Κόστος κατ’ άτομο περίπου 120 € (πούλμαν, διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο, πρωινό). Κόστος για μονόκλινο επιπλέον 10 €.

Δεν περιλαμβάνονται: Φόροι διαμονής 1,50 € ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση· είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους (εφόσον δεν υπάρχει Δελτίο Ελευθέρας Εισόδου) και στα δύο μουσεία. Φαγητό.

Οι δηλώσεις συμμετοχής συνοδεύονται απαραιτήτως από προπληρωμή του 50% του κόστους, ήτοι 60 € κατ’ άτομο, στον εξής λογαριασμό:

Φίλοι του Αρχαιολογικού Μουσείου Μαραθώνα

ΙΒΑΝ GR88 0260 0960 0001 4020 0629 960 (Eurobank)

Σχετ.: Εκδρομή, ονοματεπώνυμο, και να φαίνεται ο δικός σας λογαριασμός για περίπτωση επιστροφής χρημάτων (βλ. κάτω).

Η προκαταβολή πρέπει να έχει φτάσει στον άνω λογαριασμό έως το απόγευμα της Δευτέρας, 8/10/2018.

Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί εάν δηλωθούν τουλάχιστον 15 συμμετοχές.

Σε περίπτωση δήλωσης και προπληρωμής, αλλά μη συμμετοχής στην εκδρομή, τα χρήματα δεν επιστρέφονται.

Σε περίπτωση μη πραγματοποίησης, δηλ. εάν δεν βρεθούν 15 άτομα, τα χρήματα της προκαταβολής θα σας επιστραφούν αμέσως (για αυτό δηλώστε ονοματεπώνυμο και λογαριασμό!).

Η εκδρομή έχει χαρακτήρα ενημερωτικό / εκπαιδευτικό / γνωριμίας με αρχαίους τόπους και τα μνημεία τους. Η δυσκολία θεωρείται μέτρια, δηλ. κάποιο – όχι υπερβολικό –  περπάτημα σε επικλινή μονοπάτια, διαμονή κάποιων ωρών σε άγονες περιοχές χωρίς οικισμούς στο κοντινό περιβάλλον.

Επομένως προτείνεται να τρώτε καλά το πρωί στο ξενοδοχείο· για το μεσημέρι να έχετε μαζί σας sandwich και φρούτα. Απαραίτητο ένα μπουκάλι νερό (δεν υπάρχουν κυλικεία / περίπτερα / καταστήματα στους αρχ/κούς χώρους στους οποίους πηγαίνουμε). Και φυσικά να έχετε γερά παπούτσια, καπέλο, αδιάβροχο / αντιανεμικό. Μην ξεχάστε φωτογραφικές μηχανές.

Στους αρχαιολογικούς χώρους θα ξεναγηθείτε από τον πρόεδρο των «Φίλων», τον αρχαιολόγο Μάρτιν Κρέεμπ.

Σπεύσατε λοιπόν να δηλώσετε συμμετοχή. Εάν είστε περισσότεροι από 50, ισχύει σειρά προτεραιότητας δηλώσεων.

Δηλώσεις στην κ. Σοφία Σιδερή, κιν. 6977212808, ώρες 10-12 και 18-20.

Και κάτι ακόμα: Η γνωριμία με την Ιερά Πόλη Μεσολογγίου για μεγάλη μας λύπη δεν είναι δυνατό να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα της αρχαιολογικής μας εκδρομής (εκτός από το Μουσείο της Διεξόδου, εάν είναι δυνατόν): Αξίζει όμως να επισκεφθείτε το Μεσολόγγι ξεχωριστά και να ξεναγηθείτε από εντόπιο ξεναγό, να κάνετε ποδήλατο προς την Τουρλίδα και να περπατήσετε τα ωραιότατα δρομάκια της πόλης, και φυσικά να δείτε τον Κήπο των Ηρώων – και τα φοινικόπτερα / φλαμίγκο στη λιμνοθάλασσα.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα