20.3 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΧΟΡΟΣ ΣΑΛΤΙΜΠΑΓΚΩΝ» ΣΤΟ ΠΙΚΕΡΜΙ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΧΟΡΟΣ ΣΑΛΤΙΜΠΑΓΚΩΝ» ΣΤΟ ΠΙΚΕΡΜΙ

«Σαλτιμπάγκος είναι ένας γελωτοποιός, ένας υπαίθριος διασκεδαστής, άσχημος και αξιολύπητος στην όψη, φαιδρός στη συμπεριφορά, που όμως η εμφάνισή του όταν πηδά πάνω στο σανίδι, γιατί αυτό δηλώνει στην κυριολεξία το όνομά του, ανεβάζει τη θερμοκρασία γύρω του, προκαλεί αυτούς που τον παρατηρούν να ξεπεράσουν τις αναστολές τους και μαζί του να αφεθούν στο γέλιο και το ξέδομα» υπογραμμίζει η Εύη Μανοπούλου στην κριτική της για τη ποιητική συλλογή της πρωτοεμφανιζόμενης Σπαταναίας συγγραφέως Γιώτας Μάρκου και συνεχίζει:

«Στο πρώτο βιβλίο της Γιώτας Μάρκου δεν είναι ένας ο σαλτιμπάγκος, είναι πολλοί, είναι ολόκληρος χορός, ένα συλλογικό σώμα που τραγουδάει και χορεύει όπως στα στάσιμα της τραγωδίας, μόνο που εδώ λογικά θα πρέπει να έχουμε μια παρωδία τραγωδίας για να είναι συμβατή η παρουσία του αστείου, οποιουδήποτε είδους μεταξύ του κομψού ευτράπελου και της άξεστης πλάκας».  

Τη ποιητική αυτή συλλογή της Γιώτας Μάρκου, αγαπητής φίλης, θα παρουσιάσουμε τη Παρασκευή 30 Ιουνίου στις 8,30 το βράδυ στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πικερμίου «Δεινοθήριο» Αγίας Παρασκευής 8 στο Πικέρμι. Τη διοργάνωση έχει αναλάβει η ιστοσελίδα μας με τη συμπαράσταση του Πολιτιστικού Συλλόγου Πικερμίου και του συλλόγου Γυναικών Ραφήνας «Νηρηΐδες».  

Για τη συγγραφέα Γιώτα Μάρκου, που έχει διατελέσει δημοτική σύμβουλος Σπάτων & Σπάτων-Αρτέμιδας υπεύθυνη με εξαιρετική επιτυχία στον τομέα των πολιτιστικών του δήμου, θα μιλήσει ο Θανάσης Μαργέτης επί σειρά ετών αντιδήμαρχος Σπάτων και μετέπειτα πρώην αντιδήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδας.

Το βιβλίο θα παρουσιάσει η φιλόλογος και πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Χριστίνα Παναγιώτου, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσει ο Λευτέρης Κωνσταντινίδης Μηχανολόγος – Μηχανικός, μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Πολιτών Αττικής και οι κυρίες Λήττα Γεωργοπούλου τ. αεροσυνοδός και Μαρία Μπερτόλη βιολόγος. Την εκδήλωση θα συντονίσει η γράφουσα, ενώ τελευταία θα μιλήσει για το πόνημά της η συγγραφέας Γιώτα Μάρκου, η οποία επίσης θα απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις του ακροατηρίου  

Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι στην παρουσίαση του βιβλίου «Ο χορός των σαλτιμπάγκων», με ελεύθερη είσοδο! 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα