29.7 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΑΠ’ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ...

ΠΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΑΠ’ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ;

Άλλη μια χρονιά ο δήμαρχος Μαραθώνα κ. Ηλίας Ψηνάκης προτίμησε τα χιόνια της Ελβετίας αντί τους δημότες του, μόνο που φέτος χιόνια έπεσαν και στο δήμο Μαραθώνα που τυπικά προΐσταται, δημιουργώντας μάλιστα και πλείστα όσα προβλήματα στις ορεινές δημοτικές κοινότητες κυρίως, αλλά και στον περιφερειακό Ν. Μάκρης – Αγίου Στεφάνου.

Άλλη μια επίμονη καταγγελτική επιστολή προς τη δημοτική αρχή του Μαραθώνα και ιδιαίτερα προς το δήμαρχο κ. Ηλία Ψηνάκη, έστειλε ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, το Συντονιστικό της Δύναμης Πολιτών Μαραθώνα ξεκινώντας με ευχές προς όλους, που στη συνέχεια αμείλικτα ερωτήματα προς τη δημοτική αρχή και τα πεπραγμένα της των τελευταίων ημερών, για να καταλήξει: «Κάτι ακόμα… Αν κάποιος έλθει σε επαφή με τον Δήμαρχο Μαραθώνα κ. Ηλία Ψηνάκη, ας του ευχηθεί  ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ από τους Δημότες, μιας και δεν τον βρήκαμε να του πούμε τα κάλαντα στο Δημαρχείο και δεν μπόρεσε να ανεβάσει στο Facebook ούτε μια φωτογραφία  τουλάχιστον, με ευχές για τους… ιθαγενείς της «επικρατείας του». Αλήθεια πόσες μέρες το χρόνο μπορεί ένας Δήμαρχος να απουσιάζει από τα καθήκοντα του;»

ΕΠΙΣΤΟΛΗ  

Καλημέρα Κε Δήμαρχε Μαραθώνα, κε Γενικέ Γραμματέα, Κοι Αντιδήμαρχοι, Κοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Καλημέρα αγαπητοί συνδημότες του Δήμου μας.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΥΓΕΙΑ, ΔΥΝΑΜΗ, ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

Θα θέλαμε να σταματήσει αυτή η επιστολή εδώ, στις ευχές. Πρέπει όμως να αναφερθούμε σε μερικά γεγονότα των τελευταίων ημερών όχι για γκρίνια αλλά για να αποφύγουμε ή και να παραδειγματιστούμε από κάποιες ενέργειες που έγιναν ή που δεν έγιναν.

Στις 21/12 προειδοποιήσαμε  ( με ανοικτή επιστολή) τους αρμοδίους ότι έπρεπε να λάβουν μέτρα για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη προστασίας από την επερχόμενη βαρυχειμωνιά. Ήρθε η ώρα της αλήθειας, και με καθυστέρηση 2 ημερών ο Δήμος έβγαλε ένα στεγνό αντίγραφο της Περιφέρειας για την Πολιτική Προστασία και την πληροφορία ότι τα ΚΑΠΗ είναι τα καταφύγια των εχόντων ανάγκη. Το ίδιο και η Δημοτική Κοινότητα του Μαραθώνα. Αντιθέτως όμως, το ΚΑΠΗ Μαραθώνα αντί να είναι  επί 24ώρου ανοικτό, ήταν κλειστό στις 30/31/και 1η του μήνα. Πού θα πήγαιναν οι έχοντες ανάγκη; Υπάρχει σχέδιο Β; Κι αν ναι, το ξέρει κανένας;

Άλλη μια ερώτηση: Υπάρχει σχεδιασμός για τους οικονομικούς μετανάστες που εργάζονται στον κάμπο ;Πώς πέρασαν τις Άγιες για μας μέρες, κάτω από αυτές τις συνθήκες; Στη Νέα Μάκρη δεν υπήρξε καμία ενημέρωση των Δημοτών. Στον αντίποδα,  οι ηγεσίες των Δημοτικών κοινοτήτων Γραμματικού και Βαρνάβα στάθηκαν στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής τους. Για το Γραμματικό έχουμε και φωτογραφίες της ηγεσίας πάνω στα μηχανήματα (μέχρι και αλάτι έστειλε στο Καλέντζι – η κοινότητα όχι ο Δήμος). Στο Βαρνάβα ήταν εντυπωσιακό το ενδιαφέρον, ο ανθρώπινος τρόπος ενημέρωσης και η ενεργοποίηση σύσσωμης της ηγεσίας της Δημοτικής κοινότητας. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ Η ΗΓΕΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙ ΣΕ ΑΝΤΙΞΟΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ.

Κάτι ακόμα… Αν κάποιος έλθει σε επαφή με τον Δήμαρχο, ας του ευχηθεί 

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ από τους Δημότες, μιας και δεν τον βρήκαμε να του πούμε τα κάλαντα στο Δημαρχείο και δεν μπόρεσε να ανεβάσει στο Facebook ούτε μια φωτογραφία  τουλάχιστον, με ευχές για τους… ιθαγενείς της «επικρατείας του».

Αλήθεια πόσες μέρες το χρόνο μπορεί ένας Δήμαρχος να απουσιάζει από τα καθήκοντα του ;

 

Και πάλι καλημέρα σας.

Το ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ  της  ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Μαραθώνα. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα