16.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΜΕ ΑΓΙΑΣΜΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΜΕ ΑΓΙΑΣΜΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Χθες Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2018 ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου Καψάλης παρέστη στους Αγιασμούς για τη σχολική χρονιά 2018-19 στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Δ.Κ. Μελισσίων, στο Δημοτικό Δ.Κ. Ν. Πεντέλης, και στο 2ο Δημοτικό Δ.Κ. Πεντέλης.

Ο Δήμαρχος στον χαιρετισμό του επεσήμανε πως η αφετηρία αυτή σηματοδοτεί ελπίδα και ευθύνη. Ελπίδα που αποτελούν τα βλαστάρια σας, ευθύνη που αντιπροσωπεύουμε οι  γονείς, οι εκπαιδευτικοί, οι διευθυντές των σχολείων και η τοπική αυτοδιοίκηση.

Τόνισε ότι οι αύλειοι χώροι των σχολείων, είναι χώροι καταξίωσης των προσωπικοτήτων των παιδιών, αφού σ΄ αυτούς έχει εφαρμογή η ρήση της κοινωνιολογίας ότι «η καταξίωση του ατόμου επιτυγχάνεται στην αλάνα και είναι έννοια διαχρονική».

Ο Δήμαρχος τόνισε ιδιαίτερα ότι τα παιδιά στους αύλειους χώρους των σχολείων πρέπει να μάθουν από τους γονείς και το σχολείο και αν δεν το μάθουν να ελέγχονται, ότι κανένα παιδί δεν φεύγει το μεσημέρι από το σχολείο με ψυχικό ή σωματικό τραύμα.

Τον Δήμαρχο συνόδευσαν ο Εθελοντής Σύμβουλός του κος Κωνσταντίνος Καζάκος, οι Τοπικοί Αντιδήμαρχοι Δ.Κ. Μελισσίων κος Σάββας Βορέας Δ.Κ. Ν.Πεντέλης κος Θεόδωρος Αποστολόπουλος, Δ.Κ. Πεντέλης κος Μιχάλης Κολιός, ο Πρόεδρος της Α΄Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής κος Ηλίας Τσουχνικάς, ο Πρόεδρος του ΟΠΑΘ κος Παναγιώτης Μούστρης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Λευτέρης Κιτσούλης, Ιωάννης Ζώης, Κώστας Τζουμάκας, Γιώργος Δρόσος, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Δ.Κ Ν. Πεντέλης κος Μανώλης Μιχελακάκης, η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Δ.Κ. Πεντέλης κα Χρυσούλα Σουτάδη Καπράλου και ο Αντιπρόεδρος του ΟΠΑΘ κος Βασίλης Λάζος.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα