30.5 C
Athens
Κυριακή, 7 Ιουλίου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΣΤΗΝ ΠΑΙΑΝΙΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ

ΣΤΗΝ ΠΑΙΑΝΙΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ

Ο Δήμος Παιανίας είναι ένας από τους ελάχιστους δήμους της χώρας που αντιμετωπίζει άμεσα και αποτελεσματικά το ζήτημα των αδέσποτων ζώων επιδεικνύοντας μια ιδιαίτερη ευαισθησία για αυτή την σημαντική κοινωνική δράση.

Συγκεκριμένα, τον περασμένο Μάιο, μετά από αίτημα του Δημάρχου κ. Σπύρου Στάμου, προχώρησε στην Υπογραφή Σύμβασης Έργου με ιδιωτικό κτηνιατρείο της περιοχής, το οποίο διαθέτει την κατάλληλη υποδομή, έτσι ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει προσωρινά και για εύλογο χρονικό διάστημα τα προς περίθαλψη αδέσποτα ζώα μέχρι την αποθεραπεία τους.

Στις υπηρεσίες του ιδιωτικό κτηνιατρείου περιλαμβάνονται: η περισυλλογή, η μεταφορά, η σήμανση και η καταγραφή, ο κτηνιατρικός και αιματολογικός έλεγχος, ο εμβολιασμός, η αποπαρασίτωση και η στείρωση όλων των αδέσποτων ζώων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στο Δήμο Παιανίας το ιδιωτικό κτηνιατρείο ο αριθμός των μέχρι τώρα στειρώσεων και στις δύο Δημοτικές Ενότητες, σε Παιανία και Γλυκά Νερά, ανέρχεται στις 650, ενώ ο αριθμός των υιοθεσιών στο σύνολο του δήμου ανέρχεται στις 150, 70 στην Παιανία και 80 στα Γλυκά Νερά!

Εύκολα λοιπόν γίνεται αντιληπτό, για το πόσο σημαντική ήταν η επιλογή του Δημάρχου Παιανίας να αναθέσει την φροντίδα των αδέσποτων ζώων σε ειδικούς επιστήμονες, γιατί η προστασία και η φροντίδα των αδέσποτων ζώων αποτελεί προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή του Δήμου Παιανίας!

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα