23.6 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ Ν. ΜΑΚΡΗ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ Ν. ΜΑΚΡΗ

Κάθε Τρίτη και κάτι άλλο από το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα

Μία σειρά ανοιχτών συζητήσεων  γύρω  από την Τέχνη, την Ιστορία, τη Θρησκεία,  την Πολιτική,  αλλά και την  Καθημερινότητα  και  τις  Διαπροσωπικές  μας  Σχέσεις.

Κάθε Τρίτη στις 19:00

02.02.2016 – 10.05.2016

Βιβλιοθήκη Λυκείου Νέας Μάκρης

(Λυκείου & Μιχαήλ Κόλλια, Νέα Μάκρη)

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Τρίτη 10 Μαΐου

Θέμα: Πλουραλισμός, πολυπολιτισμικότητα

Ομιλήτρια: Σώτη Τριανταφύλλου (Ιστορικός  & Συγγραφέας)

Στο τελευταίο της βιβλίο «Πλουραλισμός, Πολυπολιτισμικότητα, Ενσωμάτωση, Αφομοίωση» η Σώτη Τριανταφύλλου ασχολείται με ένα θέμα για το οποίο έχει αρθρογραφήσει αμέτρητες φορές στο παρελθόν και αφορά τον πλουραλισμό και την πολυπολιτισμικότητα. Πρακτικές που εφαρμόστηκαν με διάφορες παραλλαγές σε όλο τον Δυτιικό κόσμο και τα καταστροφικά τους αποτελέσματα. Έννοιες όπως “πλουραλισμός”, “πολυπολιτισμικότητα”, “ανοιχτή κοινωνία” και λύσεις ώστε να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή και οι αξίες της δημοκρατίας και του κοσμικού κράτους.

Η Σώτη Τριανταφύλλου είναι ιστορικός και συγγραφέας. Γεννήθηκε στην Αθήνα (Φωκίωνος Νέγρη) το 1957. Το 1980 αποφοίτησε από το Φαρμακευτικό τμήμα της ΦΜΣ (Καποδιστριακό Παν/μιο). Συνέχισε τις σπουδές της σε διδακτορικό επίπεδο (Αμερικανική Ιστορία και Πολιτισμός στην École des Hautes Études en Sciences Sociales στο Παρίσι με καθηγητή τον Marc Ferro και Ιστορία των Αμερικανικών Πόλεων με καθηγητή Jean Heffer στο New York University). Έχει κάνει μεταδιδακτορική έρευνα στη Φιλοσοφία των Μαθηματικών με καθηγητή τον Jean Dhombres και στη Ρωσική Ιστορία στην EHESS. Έχει εργαστεί, ως ερευνήτρια, στο Centre d’Études Nord-Américaines στο Παρίσι.

Πέρα από τη συγγραφική της δραστηριότητα (μυθοπλασία, δοκίμια, βιβλία για παιδιά και εφήβους), εργάζεται ως μεταφράστρια από τέσσερις γλώσσες, ως επιμελήτρια εκδόσεων, ως αρθρογράφος σε εφημερίδες (Athens Voice, Πολίτης) ενώ έχει εργαστεί και ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες (Έθνος, Κέρδος).

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα