19.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΟ 1ον ΓΕΛ ΡΑΦΗΝΑΣ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗ ΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΤΟ 1ον ΓΕΛ ΡΑΦΗΝΑΣ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗ ΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων για την ημέρα του σχολικού αθλητισμού ήταν πραγματικά πολύ πλούσιο. Με την καθοδήγηση του γυμναστή του σχολείου, του κ. Μηνά Βασιλειάδη, ομάδες μαθητών έπαιξαν στην αυλή αγώνες ποδοσφαίρου, πετοσφαίρισης, αντιπτέρισης και επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Παράλληλα στην αίθουσα των εκδηλώσεων του σχολείου προβαλλόταν η ταινία “THE RACE», αφιερωμένη στη ζωή και τους αγώνες του μεγάλου αθλητή JESSE, ο οποίος κέρδισε τέσσερα χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου του 1936.

Η ταινία γυρίστηκε σε σκηνοθεσία του Stephen Hopkins 2016. Το σενάριο της ταινίας γράφτηκε από τους Joe Shrapnel και Anna Waterhouse, Ο αγώνας ενός ανθρώπου κόντρα στο ρατσισμό της δικής του χώρας και του πολεμοκάπηλου ναζιστικού περιβάλλοντος της Γερμανίας του 1936.

Στη συνέχεια έγινε επίδειξη του αθλήματος της ελληνορωμαϊκής πάλης στην αυλή του σχολείου με καθοδηγητή τον γνωστό προπονητή Πάλης, κ. Βασίλη Κολλάρο. Αρκετοί μαθητές του σχολείου μας αθλούνται καθημερινά υπό τις οδηγίες του Βασίλη Κολλάρου, μυούμενοι στα μυστικά του πανάρχαιου αυτού αθλήματος.

Η εκδήλωση που αποτέλεσε το αποκορύφωμα της όμορφης αυτής ημέρας πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου μας. Στην εκδήλωση αυτή συμμετείχαν οι Παραολυμπιονίκες κα Δήμητρα Κοροκίδα  και κ. Βασίλης Παναγιωτόπουλος και η κ. Μαρία Μερκούρη, η οποία εκπροσώπησε την ελληνική διαιτησία του tae-kwon-do στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο της Βραζιλίας.

Οι δύο Παραολυμπιονίκες έδωσαν ένα μάθημα ζωής στους μαθητές του σχολείου μας. Τους μίλησαν για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, για τα δικά τους προσωπικά βιώματα, για το πόσο σημαντικό είναι να μην το βάζει κανείς ποτέ κάτω και να συνεχίζει να παλεύει. Για τους ανθρώπους αυτούς δεν υπάρχουν Α.Μ.Ε.Α. (Άτομα με Ειδικές Ανάγκες), αλλά Α.Μ.Ε.Ι. (Άτομα με Ειδικές Ικανότητες). Ο αγώνας τους τεράστιος.

Κόντρα σε ένα ατύχημα με τη μηχανή καθήλωσε τη Δήμητρα Κοροκίδα στα τριάντα της χρόνια στο αναπηρικό αμαξίδιο. Κόντρα σε ένα εργατικό ατύχημα στέρησε από τον Βασίλη Παναγιωτόπουλο το ένα του χέρι. Kόντρα στις καθημερινές δύσκολες συνθήκες οι άνθρωποι αυτοί στάθηκαν ψηλά και κατάφεραν να σταθούν και πάλι ψηλά μέσα από τον Αθλητισμό. Από κοντά τους η Μαρία Μερκούρη συμπαραστάτης τους σε τούτο τον μεγάλο αγώνα.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να θέσουν πολλές ερωτήσεις στους δύο αυτούς Πρωταθλητές και να πάρουν απαντήσεις ζωής. Η προετοιμασία για τους Παρά-Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο έχει, ήδη, ξεκινήσει για τους δύο αθλητές και την εκπρόσωπο της διαιτησίας.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν στις εκδηλώσεις της Ημέρας Αθλητισμού.

Μακάρι να γίνονται πιο συχνά τέτοιες δραστηριότητες.

Το σχολείο έχει ανάγκη την Κοινωνία και η Κοινωνία έχει ανάγκη το σχολείο!

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα