21.4 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΨΑΞΤΕ ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΞΟΡΚΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ ΣΤΗ ΚΕΡΑΤΕΑ

ΨΑΞΤΕ ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΞΟΡΚΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ ΣΤΗ ΚΕΡΑΤΕΑ

Η «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ», το Τοπικό Τμήμα Κερατέας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και το Δεκαπενταμελές Μαθητικό Συμβούλιο Γυμνασίου Κερατέας διοργανώνουν την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς 13 Μαρτίου 2016 ένα μοναδικό «Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού» στους δρόμους της πόλης μας.

Το παιχνίδι αυτό έχει τίτλο: «Ψάχνοντας το μαγικό ξόρκι της Αποκριάς στην πόλη μας» και είναι βασισμένο στην ιστορία και λαογραφία της περιοχής,  τα οποία θα ξεδιπλωθούν μέσα από την χαρά του παιχνιδιού, την αναζήτηση, την συμμετοχή, την ομαδικότητα και την συνεργασία.  

Τα παιδιά, στην αναζήτηση τους για το μαγικό ξόρκι της Αποκριάς μέσα στην πόλη, θα περάσουν από πολλές «Συνοικίες» όπου θα παίξουν, θα μάθουν για την πόλη τους, θα χορέψουν με τσαμπούνες, κουδούνες, θα βαφτούν, θα ακούσουν αποκριάτικες ιστορίες από ηλικιωμένους και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Δικαίωμα συμμετοχής στο παιχνίδι θα μπορούν να λάβουν ομάδες μέχρι 10 παιδιών από ηλικίες 9 μέχρι 15 δηλαδή για τις τάξεις Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ Δημοτικού και Α΄,Β΄& Γ’ Γυμνασίου. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Κάθε ομάδα θα πρέπει απαραίτητα να έχει ένα ενήλικα υπεύθυνο ο οποίος θα συνοδεύει τα παιδιά κατά την διάρκεια του παιχνιδιού και θα φροντίζει για την ομαδική κίνηση της ομάδας στις τοποθεσίες δοκιμασιών τους. Η έναρξη του παιχνιδιού θα γίνει 10:00 το πρωί από το υπαίθριο θέατρο πίσω από το Δημοτικό Ωδείο «Δημήτρης Νικολάου» (Κτίριο Δροσόπουλου) και η λήξη του στην κεντρική πλατεία Κερατέας περίπου στις 13:30 το μεσημέρι όπου με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια θα ανακοινωθεί η νικήτρια ομάδα.

Οι ομάδες δηλώνοντας συμμετοχή θα πρέπει να δώσουν μια πρωτότυπη ονομασία, η οποία θα προέρχεται από αρβανίτικο τοπωνύμιο της περιοχής.

Πληροφορίες μπορείτε να ζητήσετε στα τηλέφωνα 6936972603 – 6977452498.

Το παιχνίδι αυτό γίνεται με στήριξη όλων των Δημοτικών σχολείων και του Γυμνασίου Κερατέας και σε συνεργασία με τους συλλόγους: Λύκειο των Ελληνίδων, Μορφωτικό & Καλλιτεχνικό Σύλλογο «Απόλλων», Πολιτιστικό & Λαογραφικό Σύλλογο «Ηγέχορο», Πρωτοβουλία Γυναικών «Μνησιμάχη»,   Σύλλογο Γονέων & Φίλων του Δημοτικού Ωδείου Κερατέας «Δημήτρης Νικολάου» και το ΚΑΠΗ Κερατέας.

Χορηγοί του παιχνιδιού είναι :

  • O Σύλλογος Εμποροεπαγγελματοβιοτεχνών Κερατέας – Κουβαρά ο οποίος θα καλύψει τα  δώρα που θα δοθούν στην καλύτερη ομάδα αλλά και
  • Το Tυπογραφείο-Εκτυπώσεις Τάσος Φώτου που θα καλύψει όλες τις απαιτούμενες  εκτυπώσεις του παιχνιδιού.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα