19.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΥΔΑΠ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΥΔΑΠ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου στα γραφεία της ΕΥΔΑΠ για να συζητηθούν τα θέματα που αφορούν τον Δήμο Ωρωπού και άπτονται των αρμοδιοτήτων της.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Γιάννης Μπενίσης, ο Γενικός Δ/ντης Ανάπτυξης και Παραγωγής Έργων Κων/νος Βουγιουκλάκης και ο βοηθός Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης και Παραγωγής Έργων Απόστολος Νασίκας, από την πλευρά της Περιφέρειας Αττικής ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, από τον Δήμο Ωρωπού ο Δήμαρχος Θωμάς Ρούσσης και οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Βελτανιώτης και Κων/νος Δέδες, καθώς και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού Γιώργος Παναγόπουλος.

Στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκαν τρία βασικά ζητήματα που απασχολούν εδώ και χρόνια τη Δημοτική Αρχή και τους κατοίκους του Ωρωπού και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης για τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Αρχικά, συζητήθηκε το θέμα της εξυγίανσης και του εμπλουτισμού του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής που έχει επηρεαστεί σημαντικά από τη ρύπανση του Ασωπού που παρατηρείται εδώ και δεκαετίες και διερευνήθηκαν τα μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν προς αυτή την κατεύθυνση. Στη συνέχεια, τη σύσκεψη απασχόλησε το ζήτημα της υδροδότησης της περιοχής του Ωρωπού και συγκεκριμένα της κατασκευής δικτύου άρδευσης που αποτελεί χρόνιο αίτημα του δήμου και των κατοίκων, αλλά και η διαχείριση των πηγών της Μαυροσουβάλας από όπου σήμερα υδροδοτείται ο Ωρωπός. Τέλος, έγινε εκτενής συζήτηση για την αποχέτευση του δήμου, ενός σημαντικού έργου υποδομής που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων αλλά και το φυσικό περιβάλλον της περιοχής.

Όλοι οι παραβρισκόμενοι συμφώνησαν να εξεταστούν διεξοδικότερα τα παραπάνω ζητήματα και στη συνέχεια να υπογραφεί Προγραμματική Σύμβαση με την ΕΥΔΑΠ για την επίλυσή τους. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα