17.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ1821 Πριν και Μετά: Μία μεγαλειώδης έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη

1821 Πριν και Μετά: Μία μεγαλειώδης έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη

Η επέτειος των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 είναι μια ιστορική επέτειος για την αναγνώριση των αγώνων του ελληνικού λαού για την απελευθέρωσή του, αλλά και ώρα αναστοχασμού για το παρόν, και για το μέλλον της χώρας μας.

Η Εθνική Τράπεζα με το Μουσείο Μπενάκη, την Τράπεζα της Ελλάδος και την Alpha Bank τιμούμε αυτήν τη σημαντική επέτειο, διοργανώνοντας μια μεγάλη έκθεση ιστορίας και τέχνης με τίτλο «1821 Πριν και Μετά: Έλληνες και Ελλάδα, Επανάσταση και Κράτος».

Η Εθνική Τράπεζα ως η πιο ιστορική Τράπεζα της Ελλάδας, δεν θα μπορούσε να μην έχει σημαντικό ρόλο, προσφέροντας από το αρχείο της ιδιωτικής της συλλογής έργα τέχνης μεγάλων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, που εμπνεύστηκαν από τον Αγώνα, αλλά και ιστορικά κειμήλια.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό έως τις 7 Νοεμβρίου 2021.

Ανακαλύψτε περισσότερα

 Ειδικά για τους μικρούς επισκέπτες

Το ειδικά σχεδιασμένο ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό «21 Αντικείμενα μιλούν για την Επανάσταση» ταξιδεύει τους μικρούς επισκέπτες στην περίοδο της γέννησης του ελληνικού κράτους, μέσα από 21 αυθεντικές πρωτογενείς μαρτυρίες, επιλεγμένες από το πλούσιο υλικό της έκθεσης «1821 Πριν και Μετά».

Μάθετε περισσότερα για το σύνολο των επετειακών δράσεων που στηρίζει η Εθνική Τράπεζα, αναδεικνύοντας την ιστορική περίοδο του απελευθερωτικού Αγώνα του 1821 εδώ.

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα