21.5 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑυτός είναι ο λόγος που τα αρχαιοελληνικά αγάλματα έχουν μικρά γεννητικά όργανα

Αυτός είναι ο λόγος που τα αρχαιοελληνικά αγάλματα έχουν μικρά γεννητικά όργανα

TikToker εξηγεί τον συμβολισμό

Τα αρχαιοελληνικά αγάλματα αναπαριστούσαν ρωμαλέους άνδρες, ωστόσο αν παρατηρήσει κανείς καλά, θα δει ότι τα περισσότερα έχουν μικρά μόρια. Έτσι, ίσως κάποιοι να είχαν την απορία: «γιατί αφού αναπαριστούν άντρες με δύναμη και μύες, τα γεννητικά τους όργανα να είναι μικρά;».

Μια γυναίκα αποφάσισε να δώσει μια απάντηση γι’ αυτό, με ένα βίντεο στο TikTok, το οποίο όπως ήταν αναμενόμενο, έγινε viral.

Ο συμβολισμός

Η Ρούμπι Ρέιν ανακάλυψε τα εξής: Στην εποχή της αρχαίας Ελλάδας, τα γεννητικά όργανα όπως αυτά απεικονίζονται στα αγάλματα, τα «μικρού μεγέθους» ας τα πούμε, συμβολίζουν την αρετή, το ήθος του καλού πολίτη, τον αυτοέλεγχο, τη σοβαρότητα.

Από την άλλη, το να διαθέτει ένας άντρας «μεγάλο» γεννητικό όργανο, ήταν κάτι που συμβόλιζε τη λαιμαργία, το ακόρεστο πάθος, την πλήρη υπερβολή. Ήταν ένας τύπος ανθρώπου που σίγουρα θα απέφευγαν όλοι οι νουνεχείς, ηθικοί πολίτες της Αθήνας.

Μάλιστα, οι Έλληνες συχνά παρουσίαζαν κοροϊδευτικά τους εχθρούς τους, όπως τους Αιγύπτιους, με γλυπτά σατιρικού χαρακτήρα ή με χαρακτήρες σε σατιρικές παραστάσεις, που είχαν κατά κύριο λόγο, τεράστια πέη.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα