23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ«Χρυσή Τομή»: Ελάτε να επισκεφτούμε το νέο Μουσείο σύγχρονης Τέχνης "Βασίλη και...

«Χρυσή Τομή»: Ελάτε να επισκεφτούμε το νέο Μουσείο σύγχρονης Τέχνης “Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή”

Η “ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ” σας προσκαλεί στην επίσκεψη με ξενάγηση που οργανώνει στο νέο Μουσείο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή στο Παγκράτι, το Σάββατο 19 Μαρτίου στις 11:00πμ.  Η ξενάγηση θα γίνει από εξειδικευμένους ξεναγούς του Ιδρύματος και μπορούν να την παρακολουθήσουν και παιδιά.

Το Μουσείο φιλοξενεί μέρος της πλούσιας συλλογής μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης που απέκτησε ο εφοπλιστής Βασίλης Γουλανδρής και η σύζυγός του Ελίζα.  Η συλλογή επικεντρώνεται στη νεότερη και σύγχρονη τέχνη Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, συμπεριλαμβάνοντας σπάνια έργα τέχνης μεγάλων ονομάτων της ευρωπαϊκής πρωτοπορίας όπως Cézanne, van Gogh, Gauguin, Monet, Degas, Rodin, Toulouse-Lautrec, Bonnard, Picasso, Braque, Léger, Miró, Giacometti, Balthus, καθώς και έργα διακεκριμένων ονομάτων της ελληνικής πρωτοποριακής ζωγραφικής όπως Παρθένης, Μπουζιάνης, Βασιλείου, Χατζηκυριάκος-Γκίκας, Τσαρούχης, Μόραλης, Τέτσης κ.ά Το κτήριο έχει συνολική επιφάνεια 7.250 τ.μ. και αποτελείται από 11 ορόφους, πέντε εξ’ αυτών κάτω από την επιφάνεια του εδάφους. Οι εκθεσιακοί χώροι καταλαμβάνουν συνολικά πέντε ορόφους, τέσσερις υπέργειους, επιφάνειας 1.124 τ.μ., όπου παρουσιάζονται τα έργα της μόνιμης συλλογής, και ένας υπόγειος, επιφάνειας 530 τ.μ.

  • Συμμετοχή για ενήλικες και παιδιά από 12-18 ετών: 15€ (περιλαμβάνεται είσοδος και ξενάγηση στο μουσείο και πούλμαν).
  • Συμμετοχή για παιδιά μέχρι 12 ετών: 5€ μόνο για το πούλμαν και η είσοδος στο μουσείο είναι δωρεάν
  • Αναχώρηση πούλμαν ώρα 09:30 π.μ από την Κεντρική Πλατεία Κερατέας.
  • Πληροφορίες- Κρατήσεις στα τηλέφωνα : 6932221477 – 6980403632 – 6938272807

Για τη συμμετοχή στην επίσκεψη – ξενάγηση, είναι απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και έχει ισχύ 90 ημερών. Η ανωτέρω υποχρέωση ισχύει και για παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω, ενώ η χρήση μη ιατρικής μάσκας παραμένει υποχρεωτική για όλους.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα