22.3 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Η ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Μια Ιωνίδα παραμένει ενεργή και δημιουργική, είτε στην έδρα του συλλόγου Γυναικών «Ιωνίδες» στο Πικέρμι, είτε στο αγαπημένο νησί της που παραθερίζει.

Κι επειδή «μια φορά Ιωνίδα, πάντα Ιωνίδα», ως μέλος του συλλόγου κι εμείς δεν μπορέσαμε ν’ αντισταθούμε στην επιθυμία να δημοσιοποιήσουμε την προσφορά της σ’ έναν ευαίσθητο τομέα που μας αγγίζει και προσωπικά:

Την ανάδειξη των προβλημάτων των προσφύγων της Μυτιλήνης μέσω της εικαστικής έκθεσης που η φίλη Ιωνίδα έχει επιμεληθεί με την παρουσίαση ζωγραφικών έργων που δείχνουν τα πάθη της προσφυγιάς, χωρίς λόγια, αλλά με χίλιες λέξεις μέσω των εικόνων.

Γράφει η φίλη Ιωνίδα  

Μια διαφορετική έκθεση ζωγραφικής , ανοίγει αγκαλιές και κάνει εγκαίνια στην Δημοτική Πινακοθήκη “Χαλίμ Μπέη” στην Μυτιλήνη! Νέοι άνθρωποι, παιδιά και δάσκαλοι, ξεδιπλώνουν απίστευτα συναισθήματα, χρωματίζοντας τα με τα χρώματα της πίκρας, του τρόμου, του ξεριζωμού, της απώλειας, της ικεσίας, της μνήμης, της συμφοράς, της απόγνωσης, μα και της ελπίδας!

Συγκλονίζουν τα θέματα… βάρκες, πνιγμοί, δάκρυα, σίδερα φυλακής και μια θάλασσα να καταπίνει, να τρομάζει, να σκορπά θάνατο! Το χέρι ζωγραφίζει και η ψυχή κλαίει χωρίς να φαίνεται η τρικυμία των όσων έζησαν αυτοί οι άνθρωποι!

Αξιοπρέπεια, ευγένεια, δύναμη, ευγνωμοσύνη!

Κι δική μας Ιωνίδα καλεί τους Μυτιληνιούς, την Τετάρτη 3 Ιουλίου στις 8 η ώρα το βράδυ:

Ελάτε να δώσετε και να πάρετε αγκαλιές, όλοι θαρρώ τις έχουμε ανάγκη! Ελάτε θα σας περιμένουν με λαχτάρα όλα τα παιδιά! Θέλουν να σας πούνε ένα μεγάλο ευχαριστώ που τα γλιτώσατε από πολέμους, δύσκολες συνθήκες ζωής, ανελέητες κουλτούρες αλλά και από μανιασμένες θάλασσες!

Έρικ και Φελίπε να σας έχει ο Θεός καλά! Φίλε Κώστα, αντιδήμαρχε Κώστα Αστυρακάκη σ’ ευχαριστώ! Φίλοι μου όσοι δεν φοβάστε την ρετσινιά του “ρατσιστή” κοινοποιήστε!

Η τέχνη δεν έχει σύνορα, δεν έχει όρια, είναι ΨΥΧΗ!

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα