22.9 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΟ κλεμμένος πίνακας του Salvator Rosa αξίας πολλών εκατομμυρίων επέστρεψε στην Οξφόρδη

Ο κλεμμένος πίνακας του Salvator Rosa αξίας πολλών εκατομμυρίων επέστρεψε στην Οξφόρδη

Το μπαρόκ έργο τοπίου του Salvator Rosa, A Rocky Coast, with Soldiers Studying a Plan κλάπηκε από το Christ Church Picture Gallery στις 14 Μαρτίου 2020.

Το μπαρόκ έργο τοπίου του Salvator Rosa, A Rocky Coast, with Soldiers Studying a Plan κλάπηκε από το Christ Church Picture Gallery στις 14 Μαρτίου 2020. Τα δύο άλλα έργα που κλάπηκαν εκείνη την ημέρα, το Soldier on Horseback (περίπου 1617) του Anthony van Dyck και το Α Boy Drinking (ζωγραφισμένο περίπου το 1580) της Annibale Carracci, και εξακολουθούν να αγνοούνται.

Η εκτιμώμενη αξία και των τριών έργων τέχνης φτάνει σχεδόν τα 12,4 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με τη γκαλερί, ένας άγνωστος άνδρας επικοινώνησε με τη Ρουμανική αστυνομία με πληροφορίες για τον κλεμμένο πίνακα. Είχε πουλήσει τα άλλα δύο κλεμμένα έργα τέχνης, αλλά επέλεξε να επιστρέψει το A Rocky Coast, με το Soldiers Studying a Plan στις αρχές. «Ο άνδρας αντιμετωπίζεται ως μάρτυρας από τις ρουμανικές αρχές και δεν έχει συλληφθεί».

«Είμαστε ευγνώμονες στις ρουμανικές αρχές και την αστυνομία της κοιλάδας του Τάμεση για τη βοήθειά τους στην ανάκτηση αυτού του ανεκτίμητου έργου και την επιστροφή του στη γκαλερί μας», δήλωσε η επιμελήτρια της Christ Church Picture Gallery Jacqueline Thalmann σε δήλωση.

Η Thalmann αποκάλεσε τα έργα ζωγραφικής σημαντικό μέρος της συλλογής της γκαλερί και «ανεκτίμητης» σημασίας για τη βρετανική και ευρωπαϊκή κουλτούρα.

1713774243864-53011106-_111267838_5ba70c59-87f6-4b09-8656-50317ab80ae3.jpg.jpg
Ο κλεμμένος πίνακας του Salvador Rosa. photo/Christ Church Picture Gallery

Οι ερευνητές συνεργάζονται με το ρουμανικό δικαστικό σώμα, την αστυνομία, τον Οργανισμό Συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ποινική Δικαιοσύνη (Eurojust) και τον Οργανισμό Συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Επιβολή του Νόμου (Europol) προκειμένου να συλλέξουν περαιτέρω πληροφοριών.

«Πιστεύεται ότι οι άλλοι δύο πίνακες πουλήθηκαν στη Ρουμανία και θα μπορούσαν να βρίσκονται οπουδήποτε στην Ευρώπη», δήλωσε ο ανώτερος αστυνομικός επικεφαλής επιθεωρητής ντετέκτιβ James Mather σε δήλωση.

Τόσο η Christ Church Picture Gallery όσο και η αστυνομία του Thames Valley ζητούν από το κοινό οποιεσδήποτε πληροφορίες μπορούν να βοηθήσουν στην επιστροφή των δύο αγνοουμένων έργων τέχνης να δημοσιευτούν μέσω μιας ηλεκτρονικής φόρμας. «Πιστεύεται ότι οι άλλοι δύο πίνακες πουλήθηκαν στη Ρουμανία και θα μπορούσαν να βρίσκονται οπουδήποτε στην Ευρώπη», δήλωσε ο ανώτερος αστυνομικός επικεφαλής επιθεωρητής ντετέκτιβ James Mather σε δήλωση.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα