21.9 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣSOLO ACOUSTIC GUITAR ΕΥΑ ΑΤΜΑΤΖΙΔΟΥ- MANELI JAMAL ΣΤΑ ΚΑΛΥΒΙΑ

SOLO ACOUSTIC GUITAR ΕΥΑ ΑΤΜΑΤΖΙΔΟΥ- MANELI JAMAL ΣΤΑ ΚΑΛΥΒΙΑ

Μια μουσική πανδαισία από δύο καταξιωμένους κιθαρίστες ακουστικής κιθάρας, την Εύα Ατματζίδου και τον Maneli Jamal, που ξεδιπλώνουν όλες τις δυνατότητες της ακουστικής κιθάρας θα έχετε την δυνατότητα να παρακολουθήσετε την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στις 6:30 το απόγευμα στο αμφιθέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Δήμου Σαρωνικού (Καλύβια). Η εν λόγω εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Σαρωνικού, με μόνη υποχρέωση των θεατών αντί εισιτηρίου τη προσφορά τυποποιημένων τροφίμων. Χορηγός επικοινωνίας της σπουδαίας, όσο και μοναδικής αυτής εκδήλωσης, είναι το kirkinews.gr, με την υποστήριξη της Creative People, ενώ την εκδήλωση στο δήμο Σαρωνικού θα ανοίξουν οι γνωστοί μας Hobo-illusionerZ,  δίνοντας μια επιπλέον νότα δροσιάς και νεανικής φρεσκάδας.

Λίγα λόγια για τους δύο σπουδαίους κιθαρίστες:

Η κιθαρίστρια και συνθέτης Εύα Ατματζίδου, της οποίας οι συνθέσεις για σόλο ακουστική και δωδεκάχορδη κιθάρα κυκλοφόρησαν διεθνώς από την μεγάλη αμερικάνικη εταιρεία Candyrat  Records, προσκαλεί τον πολυβραβευμένο fingerstyle κιθαρίστα και συνθέτη Maneli Jamal να μοιραστούν επί σκηνής τις μουσικές τους και να ξεδιπλώσουν μπροστά στα μάτια των θεατών έναν ξεχωριστό, υπέροχο μουσικό κόσμο.

Η Εύα Ατματζίδου είναι η πρώτη Ελληνίδα ακουστική κιθαρίστρια και συνθέτης, που έχοντας μια  εντελώς απελευθερωμένη και ευφάνταστη οπτική της κιθάρας, έχει καταφέρει να βάλει το όνομά της δίπλα σε ονόματα θρύλους της fingerstyle κιθάρας, όπως του Andy McKee, του Don Ross, του Antoine Dufour. Στον δίσκο της «TRENOVA», που κυκλοφόρησε πρόσφατα από την αμερικάνικη εταιρεία Candyrat Records, αναδεικνύει πρωτότυπους και υψηλής  δεξιοτεχνίας τρόπους παιξίματος της κιθάρας, ενώ το εύρος των μουσικών ιδεών της και οι ασυνήθιστοι πειραματισμοί της διαμορφώνουν ένα πλούσιο ηχητικό τοπίο, που δύσκολα θα μπορούσε να φανταστεί κανείς ότι  παράγεται από μια μόνο κιθάρα. Το προσωπικό ύφος των συνθέσεών της ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή, γνωρίζοντας την αποδοχή και τον ενθουσιασμό από ένα διεθνές πλέον ακροατήριο κιθαριστών και όχι μόνο.

Ο Maneli Jamal, πολυβραβευμένος fingerstyle κιθαρίστας και συνθέτης, έχοντας ζήσει σε 5 χώρες και ταξιδεύοντας σε ακόμα περισσότερες, καταφέρνει αβίαστα να κερδίσει το κοινό σε όλο τον κόσμο με τη μουσικότητα και τον «οπτικοποιημένο» τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει την ακουστική κιθάρα. Στις συνθέσεις του ενσωματώνει πολλές μουσικές αποχρώσεις, ενώ στο παίξιμό του χρησιμοποιεί τα χέρια του με τόσο ευέλικτο τρόπο, που δημιουργεί ηχητικά την αίσθηση ότι παίζουν κι άλλοι μαζί του. Ισορροπώντας ανάμεσα στη δύναμη και την ευαισθησία, στις ζωντανές του παραστάσεις πραγματικά αναρωτιέται κανείς για το τι είναι εφικτό να γίνει με μια ακουστική κιθάρα.  Έχει πραγματοποιήσει συναυλίες σε όλες τις ηπείρους και έρχεται στη χώρα μας για πρώτη φορά.

 

Οι δυο καλλιτέχνες θα εμφανιστούν συνολικά δύο φορές στην Αθήνα.

Την πρώτη στο Θέατρο ΑΛΦΑ. ΙΔΕΑ στις 9 Φεβρουαρίου, στις 21:00 με εισιτήριο 10 ευρώ προπώληση και 12 στην είσοδο.

Tην δεύτερη στο Δημαρχιακό Μέγαρο του Δήμου Σαρωνικού στα Καλύβια, στις 12 Φεβρουαρίου, στις 18:30. Η δεύτερη εκδήλωση είναι υπό την Αιγίδα του Δήμου Σαρωνικού και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Αντί εισιτηρίου στην εκδήλωση ο Δήμος θα δέχεται τυποποιημένα τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του.

Δείγμα του τι θα παρακολουθήσουμε μπορείτε να δείτε στα ακόλουθα video.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα