21.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΟΥΡΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΩΝ ΚΑΠΟΤΑ ΣΤΟ ΜΕΝΙΔΙ.

ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΟΥΡΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΩΝ ΚΑΠΟΤΑ ΣΤΟ ΜΕΝΙΔΙ.

Άμεση ήταν η παρέμβαση της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, στην αποτροπή της διακοπής ηλεκτροδότησης στον οικισμό σεισμοπλήκτων του στρατοπέδου Καποτά στο Μενίδι, με επιτόπια παρουσία της. Μαζί της ο αντιπεριφερειάρχης ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου κι ο Δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός, κατάφεραν να αποτρέψουν τη διακοπή μετά από επικοινωνία της κ. Δούρου με τη διεύθυνση της ΔΕΗ.

Για το ιστορικό της υπόθεσης να αναφέρουμε ότι ο οικισμός στο στρατόπεδο Καποτά δημιουργήθηκε μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την Αθήνα τον Σεπτέμβριο του 1999 για τη στέγαση των πληγέντων κατοίκων της περιοχής σε σκηνές και λυόμενα οικήματα. Από τότε διαμένουν εκεί ομάδες αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας (άστεγοι, παλιννοστούντες, αθίγγανοι κλπ.).

Στο σημείο, βρέθηκε σήμερα το πρωί η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, προκειμένου να διαπραγματευθεί με τους εκπροσώπους του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), για να αποτρέψει τη διακοπή της ηλεκτροδότησης στα σπίτια του οικισμού. Η Περιφερειάρχης εξέφρασε την απορία και τη θλίψη της για τη σπουδή της εταιρείας να προχωρήσει στη σημερινή επιχείρηση, παρά την δέσμευσή της για την πληρωμή μέρους των οφειλών από τους ανεξόφλητους λογαριασμού με κονδύλια της περιφέρειας Αττικής.

Η Περιφερειάρχης τόνισε: «Δεν γίνεται να υλοποιείται μια τέτοια επιχείρηση σήμερα με την κακοκαιρία και ενόψει των εορτών, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει η εκπεφρασμένη θέληση και της Περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία με τον πρόεδρο της ΔΕΗ, να βοηθηθούν όσα νοικοκυριά δεν είναι σε θέση να πληρώσουν το ρεύμα, ώστε να μην περάσει κανείς συμπολίτης μας μαύρα Χριστούγεννα. Μια συντεταγμένη Πολιτεία ποιεί τη νήσσα 15 χρόνια τώρα και οι συμπολίτες μας αυτή τη στιγμή γνωρίζουν το σκληρό πρόσωπό της μέσω της διακοπής του ρεύματος ενόψει Χριστουγέννων. Έστω και τελευταία στιγμή μπορούμε να πράξουμε διαφορετικά».

Την κ. Δούρου συνόδευε ο αντιπεριφερειάρχης ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου ο Δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός και φορείς της πόλης με θετικό αποτέλεσμα, καθώς η ΔΕΗ συμφώνησε να σταματήσει τις διακοπές ηλεκτροδότησης και παράλληλα να προχωρήσει σε επανασύνδεση σε όσα νοικοκυριά είχε ήδη κοπεί το ρεύμα στη διάρκεια της σημερινής επιχείρησης.

Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Φιλίππου τόνισε: «Αντί το κράτος να σταθεί αρωγός, όπως άλλωστε οφείλει, και να δώσει λύση στο πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζουν χιλιάδες αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας, δείχνει το σκληρό και απάνθρωπο πρόσωπό του σε εκείνους που πραγματικά υποφέρουν. Είναι άξιο προβληματισμού ότι οι διακοπές της ηλεκτροδότησης επιλέχθηκε να γίνουν μια τέτοια χρονική στιγμή, λίγες μόνο μέρες πριν από τις γιορτές. Αυτή την περίοδο η πολιτεία θα έπρεπε να προσπαθεί να ανακουφίσει τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, αντ’ αυτού αποφάσισε να προβεί σε τέτοιου είδους απαράδεκτες ενέργειες.

Η Περιφέρεια Αττικής στέκεται πάντα δίπλα στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και στις ομάδες πολιτών που ζουν σε συνθήκες στέρησης και φτώχειας και χρειάζονται τη στήριξή μας».

 

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα