22.7 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΑΡΒΑΝΙΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΑ ΒΙΛΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΑ ΒΙΛΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Μια πολύ όμορφη βραδιά διοργανώθηκε το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στα Βίλια Αττικής με πρωτοβουλία κατοίκων της περιοχής με θέμα τον Αρβανίτικο Πολιτισμό και συντονίστρια την Δρ. Κοινωνιογλωσσολογίας Έλενα Μπότση.

Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης περιλάμβανε ομιλίες από τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής και Αρχαιολόγο Πέτρο Φιλίππου και τη Δρ. Κοινωνικής Ανθρωπολογίας της Ακαδημίας Αθηνών Μάχη Οικονόμου. Στην ομιλία του ο κ. Φιλίππου αναφέρθηκε στην ιστορία της εγκατάστασης Αρβανιτών στην Αττική και ιδιαίτερα στην περιοχή της Δυτικής Αττικής (Δερβενοχώρια, Κούντουρα, Θριάσιο κλπ) και στάθηκε στη συμβολή των κατοίκων των χωριών της Αττικής στην Επανάσταση του 1821 και την Απελευθέρωση της Αθήνας. Από την πλευρά της η κα Οικονόμου έκανε ειδική αναφορά στην κοινωνική διάρθρωση της αρβανίτικης κοινωνίας και κυρίως στον ρόλο της γυναίκας.

Στη συνέχεια και με τον συντονισμό της κας Έλενας Μπότση παρουσιάστηκε Αρβανίτικο δρώμενο (σκετς) της Γιώτας Κατσαρού με τίτλο «Δύο Αρβανίτισσες μιας άλλης εποχής» ενώ η βραδιά έκλεισε με μουσική και αρβανίτικα τραγούδια. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα