20 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΑΦΑΝΤΗ Η ΠΑΝΔΗΜΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΛ ΚΑΛΥΒΙΩΝ

ΑΦΑΝΤΗ Η ΠΑΝΔΗΜΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΛ ΚΑΛΥΒΙΩΝ

Ποιος είπε ότι τα έργα υποδομής στην Ελλάδα γίνονται με κοινωνική συναίνεση;

Ότι αποτελεί κανόνα για τα υπόλοιπα κράτη, για την Ελλάδα αποτελεί την εξαίρεση ως επιβεβαίωση του κανόνα, αφού σε κανένα έργο υποδομής δεν υπάρχει ομόφωνη κοινωνική συναίνεση.

Είναι αυτό που πολλές φορές έχουμε τονίσει σε δημοσιεύματά μας ότι η άρνηση έχει περάσει στο θυμικό του Έλληνα, ο οποίος είναι αδύνατο να δεχτεί μεταξύ άλλων και έργα όπως το ΚΕΛ στη συγκεκριμένη περίπτωση του δήμου Σαρωνικού, εντός των ορίων του δήμου του. Αντίθετα είναι απόλυτα σύμφωνος αν τα δικά του απόβλητα οδηγηθούν στην αυλή του γείτονα, εν προκειμένω στο ΚΕΛ Ψυττάλειας και μάλιστα το διεκδικεί εις βάρος άλλων πολιτών.

Του λόγου το αληθές επιβεβαιώνει το δελτίο τύπου που λάβαμε από μερίδα κατοίκων του δήμου Σαρωνικού που ανθίσταται στη κατασκευή-λειτουργία ΚΕΛ εντός του ΒΙΟΠΑ Καλυβίων, ενώ ολόγυρά τους υπάρχουν και λειτουργούν άλλα τρία ΚΕΛ, δύο στη Λαυρεωτική (Λαύριο – Κερατέα) κι ένα στο Μαρκόπουλο, μόλις λίγες εκατοντάδες μέτρα απ’ το σημείο που έχει επιλεγεί ώστε να κατασκευαστεί το ΚΕΛ του δήμου τους.

Μάλιστα θέλοντας να υποστηρίξουν την αρνητική τους θέση, χρησιμοποιούν βαρύγδουπες λέξεις περί «χαβούζας» στη περιοχή τους, που δε μπορεί να πείσει οποιονδήποτε καλόπιστο παρατηρητή, ο οποίος μάλιστα έχει επισκεφτεί τα γειτονικά ΚΕΛ κι έχει διαπιστώσει την υπερβολή των λεγομένων.

Ως παρατηρητές και καταγραφείς των αντιδράσεων επίσης κατά του ΚΕΛ στα όρια Σπάτων και Ραφήνας, ενώ και τα δύο έργα έχουν δρομολογηθεί και προχωρούν, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι οι όποιες αντιδράσεις πηγάζουν από αντιπολιτευτικές κορώνες πολιτών στερούμενες ισχυρών επιχειρημάτων ώστε να αποκτήσουν υπόσταση και οπαδούς κατ’ επέκταση.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου των αρνητών κατασκευής-λειτουργίας ΚΕΛ στο ΒΙΟΠΑ Καλυβίων

Καλύβια 1/12/2016

Η Συντονιστική Επιτροπή  «Καλυβιώτες κατά της χαβούζας  και  Ενημερωμένοι πολίτες Καλυβίων».

Λαμβάνοντας υπόψη:

  • Το αίτημα της συντριπτικής  πλειοψηφίας των συμπολιτών μας, που παρευρέθηκαν στη μεγαλειώδη συγκέντρωση  του Σαββάτου 26/11 στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου, να συνταχθούν  στην προσπάθεια αναίρεσης της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, για την χωροθέτηση ΚΕΛ στο ΒΙΟ.ΠΑ.  Καλυβίων
  • Την εθελοντική  προσφορά  αρκετών συμπολιτών για τη συμμετοχή τους στην ενημέρωση των κατοίκων :
    • Την αντίθεσή μας σε απόφαση που αφορά εμάς  και πάρθηκε χωρίς εμάς
    • Με την χωροθέτηση  ΚΕΛ στο ΒΙΟ.ΠΑ. Καλυβίων.
    • Την υποχρέωση των ενοτήτων Καλυβίων και Κουβαρά να αποχετευτούν στο ΚΕΛ Μερέντας , που καλύπτει σήμερα το 80% των κατοίκων.
    • Την αντίθεσή μας στην κατασκευή έργου που δεν καλύπτει τις ανάγκες μας.
    • Την επισήμανση της ανάγκης ένταξης όλης της κοινωνίας των Καλυβίων σε μία ενιαία κίνηση                                      

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

  1. Τη διεύρυνση των μελών της κίνησης. Την ενημέρωση των νέων μελών με τα στοιχεία που διαθέτουμε,  τα οποία αποδεικνύουν  ότι η προτεινόμενη από τη δημοτική αρχή κατασκευή ΚΕΛ στο ΒΙΟ.ΠΑ. Καλυβίων , δεν στηρίζεται σε μελέτη, είναι οικονομικά  ασύμφορή, κοινωνικά άδική, μη βιώσιμη και αντίθετη στη βούληση των πολιτών.
  2. Την ένταξη όλων  των μελών, παλαιών και νέων στη συλλογική προσπάθεια

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΛ ΣΤΟ ΒΙΟ.ΠΑ. ΚΑΛΥΒΙΩΝ”

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα