17.8 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΑΠ’ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΨΗΝΑΚΗ

ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΑΠ’ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΨΗΝΑΚΗ

Βαρύτατες οι καταγγελίες που απευθύνει μέσω μιας ακόμα επιστολής το συντονιστικό της Δύναμης Πολιτών Μαραθώνα, εναντίον του δημάρχου (μόνο κατ’ όνομα) Ηλία Ψηνάκη που έχει εγκαταλείψει στο έλεος των καιρικών φαινομένων τον ιστορικό δήμο, ενώ ο ίδιος περνά ονειρεμένες διακοπές στη χιονισμένη Ελβετία.

Όπως περιγράφεται ευτυχώς οι δύο ορεινές δημοτικές κοινότητες, ο Βαρνάβας και το Γραμματικό, έχουν καταφέρει με ίδιες δυνάμεις και ενεργοποίηση των τοπικών συμβουλίων, να κρατήσουν σε ικανοποιητικό επίπεδο τις πόλεις εν μέσω του πολικού χιονιά που εδώ και μέρες κτυπά τη χώρα.

Ωστόσο οι δημοτικές κοινότητες του Μαραθώνα και της Ν. Μάκρης απομένουν χωρίς καμιά πρόβλεψη προστασίας ούτε καν για θερμαινόμενους χώρους στα ΚΑΠΗ. Όσο για γιορταστικό στολισμό της μέρες που πέρασαν ούτε για δείγμα. Αυτά και ακόμα περισσότερα για την αδιαφορία του Ηλία Ψηνάκη για το δήμο που προΐσταται, αναφέρονται λεπτομερώς στην…

Επιστολή του συντονιστικού της Δύναμης Πολιτών Μαραθώνα που ακολουθεί: 

Καλημέρα Κε Δήμαρχε, Καλημέρα κε Γενικέ Γραμματέα, Καλημέρα Κοι Αντιδήμαρχοι

Καλημέρα Κοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Καλημέρα αγαπητοί συνδημότες του Δήμου μας.

Τώρα που πέρασαν οι γιορτές ελπίζουμε ο Δήμαρχος να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη.

Για όσους δεν ενημερώθηκαν έγκαιρα, ο Τοπικός Τύπος  έγραψε ότι ο Δήμαρχος μας βρίσκεται στην Ελβετία για ..ξεκούραση και για να γιορτάσει  οικογενειακώς τα Χριστούγεννα (ακριβώς όπως μια τυπική οικογένεια της περιοχής μας).

Πριν να αρχίσουμε οποιαδήποτε ενημέρωση να ρωτήσουμε  για άλλη μια φορά (τρίτη ή τέταρτη, χάσαμε τον λογαριασμό)

Γιατί έχουμε αντίδραση δυο ταχυτήτων για την βαρυχειμωνιά στον Δήμο μας; Η πρόεδρος του Βαρνάβα ενημέρωσε τους κατοίκους της περιοχής της έγκαιρα για τις ενέργειες που έχουν γίνει, με ακριβή και ανθρώπινο λόγο, και σύσσωμο το επιτελείο της είναι στους δρόμους, στο Γραμματικό ανέβηκαν στα μηχανήματα,  οι υπόλοιπες περιοχές καθυστέρησαν σχεδόν δυο εικοσιτετράωρα  και απλά δημοσίευσαν ένα δελτίο της Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας,  χειμερία νάρκη των οργάνων;

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό για να δίνονται ελλιπείς ενημερώσεις κύριοι αρμόδιοι της Πολιτικής Προστασίας, και για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους το ΚΑΠΗ της Νέας Μάκρης  είναι ανοικτό μόνο τα πρωινά-μόνο καθημερινές- και τις ώρες που είναι εκεί τα μέλη του τα οποία δεν έχουν ενημερωθεί για την χρήση του οικήματος για καταφύγιο εχόντων ανάγκη.

Το ΚΑΠΗ Μαραθώνα ανοίγει μόνο 2-3 ώρες τα απογεύματα –μόνο καθημερινές – δεν έχει αποτελεσματική θέρμανση και όπως είπαμε σε προηγούμενη επιστολή το τριήμερο 30/31/1 –που χιόνισε- και έκανε κρύο το ΚΑΠΗ ΗΤΑΝ ΚΛΕΙΣΤΟ.   

Η απλή λογική λέει ότι οι  σταθμοί προστασίας των εχόντων ανάγκη λειτουργούν επί24ώρου βάσεως και βέβαια πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με τα αναγκαία καθίσματα, κάποιο  φλιτζάνι τσάι ή καφέ ή ένα σάντουιτς. Και βέβαια οι ηλικιωμένοι δεν είναι αυτοί που φυλάνε το οίκημα. Θα πει κάποιος μα δεν έχουμε προσωπικό. Μήπως να αρχίσετε να αντιλαμβάνεστε την αναγκαιότητα των –εκπαιδευμένων- εθελοντών;

Τα γράφουμε αυτά γιατί ο χειμώνας μόλις άρχισε και μπορεί να έχουμε και χειρότερα στο μέλλον. Μήπως να αφυπνιστούμε έγκαιρα;

Κάτι τελευταίο για τα ΚΑΠΗ, πόσο μεγάλο κονδύλι πρέπει να δικαιολογηθεί για να δείξει ο Δήμος τη στοργή του στους γονείς και τους παππούδες των Δημοτών στέλνοντας μερικά μελομακάρονα, κουραμπιέδες  και μια πίτα στα μέλη τους;

Αληθεύει άραγε ότι ο Δήμος ζήτησε 90€ από το ΚΑΠΗ Μαραθώνα για να στείλει χρησιμοποιημένη μοκέτα που ζήτησαν (είναι παγωμένο το πάτωμα) στο καθαριστήριο για να τους στρώσει το δάπεδο;

Το σωστό να λέγεται ο υπεύθυνος Αντιδήμαρχος καθαριότητας σε άμεσο χρόνο (μετά την περασμένη επιστολή μας;) καθάρισε όλο τον προαύλιο χώρο του ΚΑΠΗ της Νέας Μάκρης. Απομένει το κλείσιμο του ανοικτού λάκκου στο πίσω μέρος που μπορεί να γίνει παγίδα για τους παππούδες και τα εγγόνια τους.

Γράφει ο Δήμαρχος Ηλίας Ψηνάκης από την Ελβετία, σαν την Ελλάδα πουθενά! Λέμε εμείς, σαν τον Μαραθώνα; Είδε πως άφησε την πόλη του; Το μόνο κομμάτι της λεωφόρου Μαραθώνα που θυμίζει έρημη Πόλη είναι το δικό μας κομμάτι, ευτυχώς που με προσωπικές πρωτοβουλίες είχαμε 2 φωτεινές βάρκες και είχαμε και ένα δένδρο στην πλατεία, αν μας ξέφυγε κανένα ζητάμε συγνώμη, αλλά γενικά η πόλη μας μόνο γιορταστική όψη δεν είχε Κε Δήμαρχε! Α! ΝΑΙ και οι καταστηματάρχες της περιοχής προσπάθησαν όσο μπορούσαν αλλά οι δρόμοι γενικά φάνταζαν έρημοι, γιατί Κοι Δημοτικοί Σύμβουλοι;  Και ευτυχώς υπήρξαν οι αφανείς συμπολίτες μας που διέθεσαν υλικά και κόπο για  να βοηθήσουν τους έχοντες ανάγκη. Φέτος ούτε ταρατατζούμ ούτε τηλεοράσεις ο Κος Δήμαρχος.

Άλλη μια υπενθύμιση μιας και έχουμε γιορτές. Στο όνομα του Δήμου Μαραθώνα  μοιράσατε απλόχερα παράσημα σε επίσημους, γνωστούς και φίλους σας Κε Δήμαρχε, έχει γεμίσει η υφήλιος από «λεγεωνάριους» και «πρεσβευτές» του Μαραθώνα. Ερώτηση κρίσεως, δεν υπάρχει ιθαγενής της επικράτειας του «Βασιλιά Ήλιου», ικανός για να έχει  την τιμή του παράσημου; Κάποιοι άλλοι, (αλήθεια με ποια κριτήρια πήραν παράσημο  στο όνομα του Μαραθώνα οι οδηγοί των αυτοκινήτων επιδείξεως;), αν δεν κάνουμε λάθος παράσταση με εισιτήριο έδωσαν, και μην μου πείτε ότι θα ασχοληθούν με την  προβολή του Μαραθώνα, απλά άλλη μια φωτογραφία για την συλλογή του Instagram του Δημάρχου.

Στην επόμενη επιστολή μας θα κάνουμε απολογισμό του χρόνου που πέρασε, τι έγινε, πως  έγινε και τι δεν έγινε.

Μια τελευταία απορία. Και δεύτερο βανάκι προσφορά στο MARATHON FOUNDATION για τις αυξημένες κοινωνικές ανάγκες των Δημοτών. Ποιες ανάγκες ακριβώς, πού βρίσκονται, ποιος τα οδηγεί, ποιος πληρώνει τα καύσιμα, τη συντήρηση, τις ασφάλειες; Κάτι ακόμα το υπερσύγχρονο ασθενοφόρο, πού είναι παρκαρισμένο; Πόσους ασθενείς έχει εξυπηρετήσει ή μήπως είναι για προσωπική χρήση (αχρείαστο να είναι);

Πρέπει να δώσει εξηγήσεις ο Δήμαρχος γιατί πολύ ομίχλη υπάρχει γύρω από αυτό το ίδρυμα. 

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ                                  

Είναι καιρός να καταλάβουν οι αρμόδιοι ότι η Πολιτική Προστασία χρειάζεται γνώση, οργάνωση πρόληψη, ενδιαφέρον και στοργή, το να αντιγράφουμε τα υπηρεσιακά έγγραφα της Περιφέρειας δεν προφυλάσσουν τις ζωές και τις περιουσίες των Δημοτών.

Οι υπηρεσίες πρέπει να είναι οργανωμένες και σε επιφυλακή. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΤΕ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ υπάρχει ανθρώπινο δυναμικό, οι συμπολίτες μας το έχουν αποδείξει, δώστε τους χώρο και γνώση μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες. 

 

Η εικόνα που συνοδεύει το άρθρο μας στάλθηκε απ’ το Μιχάλη Αποστολόπουλο αγανακτισμένο κάτοικο της δημοτικής κοινότητας Βαρνάβα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα