17.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΒΟΗΘΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΔΙΑΣΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΥΡΗΝΑΙΑ Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ

ΒΟΗΘΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΔΙΑΣΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΥΡΗΝΑΙΑ Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ

Με σκοπό την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού καθώς και την συγκέντρωση χρημάτων για τον εξοπλισμό της  3ης Στέγης Υποστηριζόμενης διαβίωσης στο Πικέρμι του κέντρου κοινωνικής φροντίδας ατόμων με νοητική υστέρηση «ΕΣΤΙΑ», ο τριαθλητής μεγάλων αποστάσεων Λευτέρης Παρασκευάς θα επιχειρήσει να διασχίσει απόσταση 866 χιλιομέτρων, μέσα από ορεινά μονοπάτια GR10 των Πυρηναίων σε διάστημα 15-17 ημερών.

Σήμερα 29 Ιουνίου ξεκινά από το γαλλικό χωριό Μπανιούλ, στη Μεσόγειο, για να καταλήξει, μέχρι τις 17 Ιουλίου στις ακτές του Ατλαντικού. Χωρίς συνοδευτική στήριξη, με έναν σάκο 6 κιλών στην πλάτη, έναν αδιάβροχο υπνόσακο και την ψυχή του δοσμένη στην προσφορά στα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Με την πεποίθηση ότι «κοινωνική ευθύνη έχουμε όλοι μας, ο καθένας από το δικό του μετερίζι» ο Λευτέρης Παρασκευάς έχει εγκαινιάσει, εδώ και αρκετά χρόνια, μία σειρά αθλητικών εκδηλώσεων που κάθε φορά έχουν ως σκοπό την ενίσχυση ενός ιδρύματος που ασχολείται με την αρωγή παιδιών με ειδικές ανάγκες.

Το πέρασμα του Λευτέρη Παρασκευά στα Πυρηναία θα συμβάλλει στην συγκέντρωση χρημάτων για τον εξοπλισμό τουλάχιστον δύο δωματίων της  Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ατόμων με νοητική υστέρηση της «ΕΣΤΙΑ» η οποία θα λειτουργήσει τον Ιανουάριο του 2017.

Η «ΕΣΤΙΑ» ιδρύθηκε το 1982 από γονείς και φίλους ατόμων με νοητική υστέρηση. Βρίσκεται στο Νέο Ψυχικό και εκπαιδεύει περισσότερα από 100 παιδιά κάθε χρόνο. Λειτουργεί ήδη δύο Στέγες και βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης της τρίτης. Μέσα από την υλοποίηση προγραμμάτων κοινωνικής ένταξης και την οργάνωση πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων, επιτυγχάνει την ισότιμη  συμμετοχή των παιδιών στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον (www.eseepa.gr)

Την προσπάθεια του Λευτέρη Παρασκευά, διασχίζοντας τα Πυρηναία, μπορείτε να παρακολουθείτε καθημερινά στο διαδίκτυο www.facebook.com/i.paraskevas ή www.lefterisparaskevas.com, και εάν επιθυμείτε, να την ενισχύσετε οικονομικά στον ακόλουθο σύνδεσμο https://igg.me/at/-gZgi4n1cg4

Μπορείτε ωστόσο να κατεβάσετε το διαφημιστικό σποτ (teaser) στον ακόλουθο σύνδεσμο
https://drive.google.com/file/d/0B2tm_Sskyu8geUpNSWNsT3Bqd0U/view?usp=sharing

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα