35 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΠΑΦΕΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ Σ-Α, Ρ-Π & ΚΡΩΠΙΑΣ ΓΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ

ΕΠΑΦΕΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ Σ-Α, Ρ-Π & ΚΡΩΠΙΑΣ ΓΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ

Συνεχίστηκε και αυτή την εβδομάδα ο κύκλος επαφών του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου με τους δήμους της χωρικής του αρμοδιότητας με συσκέψεις με εκπροσώπους των δήμων Ραφήνας – Πικερμίου, Σπάτων – Αρτέμιδος και Κρωπίας.

Χθες Τρίτη 23 Ιανουαρίου στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής στην Παλλήνη πραγματοποιήθηκε αρχικά σύσκεψη για τη διαπίστωση της προόδου των ενταγμένων στο Πρόγραμμα της Περιφέρειας  έργων του δήμου Ραφήνας – Πικερμίου με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Πέτρου Φιλίππου, των Περιφερειακών Συμβούλων Σπύρου Πάντζα και Καίτης Θεοχάρη, του Διευθυντή Τεχνικών Έργων της ΠΕΑΑ Γιάννη Ασπρουλάκη και του Δημάρχου Ραφήνας – Πικερμίου Ευάγγελου Μπουρνούς, του Γενικού Γραμματέα (και πρώην Δημάρχου) Βασίλη Πιστικίδη, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Παναγιώτη Καλφάντη και της Διευθύντριας Τεχνικών Υπηρεσιών Αλεξάνδρας Σκαμάγκα.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα έργα που ξεκινά άμεσα η υλοποίησή τους, όπως είναι η «Κατασκευή νέου γηπέδου Ραφήνας» (προϋπολογισμός: 1.050.000€, η «Aποξήλωση παλαιού τάπητα και τοποθέτηση νέου συνθετικού τάπητα στο δημοτικό γήπεδο Ραφήνας «Π. ΣΚΟΥΦΟΣ» (350.000€) καθώς και η «Αποπεράτωση Αμφιθεάτρου με όλες τις σχετικές υποδομές και εγκαταστάσεις του Πνευματικού – Πολιτιστικού Κέντρου Ραφήνας» (500.000€). Επιπλέον, εξετάστηκε η πρόοδος των υπόλοιπων έργων και οι προτάσεις του δήμου για νέα έργα για την περίοδο 2018-2019.

Στη συνέχεια, ακολούθησε σύσκεψη των εκπροσώπων της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής με τον Δήμαρχο Σπάτων – Αρτέμιδος Δημήτρη Μάρκου, κύριο αντικείμενο της οποίας ήταν τρία έργα: το «Πνευματικό Κέντρο Δήμου Σπάτων “Χρήστος Μπέκας”» προϋπολογισμού 1.365.000€ (υπό δημοπράτηση), η «Συντήρηση οδικού δικτύου Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος» προϋπολογισμού 1.200.000€ (υπό δημοπράτηση) και η «Κατασκευή οδικού δικτύου Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος» προϋπολογισμού 3.968.000€ (για Προγραμματική Σύμβαση). Κυρίως όμως συζητήθηκε η ένταξη του αντιπλημμυρικού έργου και των έργων οδοποιίας στην περιοχή Γυαλού Σπάτων στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής (προϋπολογισμός 9.000.000€) καθώς και η πρόοδος των υπόλοιπων ενταγμένων έργων.

Σήμερα Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φιλίππου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Κρωπίας Δημήτρη Κιούση, στην οποία συμμετείχαν επίσης η Περιφερειακή Σύμβουλος Καίτη Θεοχάρη και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Υδραυλικών Έργων της ΠΕΑΑ Γιώργος Ψαρομιχαλάκης. Στη συνάντηση συζητήθηκε η πρόοδος των εν εξελίξει έργων «Συλλογή, Μεταφορά, Επεξεργασία και Διάθεση Ακαθάρτων περιοχών Κορωπίου – Παιανίας», «Βελτίωση – Αντικατάσταση Δικτύου Ύδρευσης Νότιου Τομέα Δήμου Κρωπίας» και «Κατασκευή Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας Τμήματος του Ρέματος ΞΕΡΕΑΣ του Δήμου Κρωπίας» και διερευνήθηκαν οι τρόποι με τους οποίους θα αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα και καθυστερήσεις στην υλοποίησή τους.  

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα