21.4 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΛΑΧΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΜΕΝΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΑΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΛΑΧΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΜΕΝΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΑΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Την καταβολή των αποζημιώσεων στους ιδιοκτήτες των οποίων οι εκτάσεις απαλλοτριώθηκαν στα πλαίσια του Ολυμπιακού Έργου Μαραθώνια Διαδρομή, ζητά με ερώτησή του στη Βουλή, ο Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής, κ. Γεώργιος Βλάχος.

Στην ερώτησή του ο κ. Βλάχος, επισημαίνει ότι δέκα χρόνια μετά την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών έργων, οι συγκεκριμένες αποζημιώσεις δεν έχουν καταβληθεί, καθώς το Υπουργείο Οικονομικών δεν έχει προχωρήσει σε εκταμίευση των συγκεκριμένων ποσών, παρά το γεγονός ότι, οι αρμόδιες Διευθύνσεις του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, έχουν ζητήσει την καταβολή των ανωτέρω πιστώσεων, ενώ υπάρχουν και οι σχετικές δικαστικές αποφάσεις του Εφετείου Αθηνών, οι οποίες επιδικάζουν τα συγκεκριμένα ποσά.

Κατόπιν τούτων, ζητά να ενημερωθεί από τα συναρμόδια Υπουργεία, πότε θα γίνει η εκταμίευση των συγκεκριμένων ποσών αλλά και αν θα υπάρξει επίσπευση της διαδικασίας καταβολής τους, στους τελικούς δικαιούχους.

Πιο κάτω η ερώτηση όπως κατατέθηκε: 

 ΕΡΩΤΗΣΗ

Αρ. πρώτ: 4974/26-11-2014

    ΠΡΟΣ TOΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ

  • Οικονομικών
  • Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων

 ΘΕΜΑ: «Καταβολή των αποζημιώσεων από απαλλοτριώσεις εκτάσεων στα πλαίσια του Ολυμπιακού έργου Μαραθώνια Διαδρομή»

Για την εκτέλεση και ολοκλήρωση του Ολυμπιακού Έργου της Μαραθώνιας Διαδρομής, κρίθηκε απαραίτητη η εκτέλεση αναγκαστικών απαλλοτριώσεων, με την πρόβλεψη της καταβολής αποζημιώσεων, για τους ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων εκτάσεων.

Ωστόσο έως σήμερα, οι συγκεκριμένες αποζημιώσεις δεν έχουν καταβληθεί, καθώς το Υπουργείο Οικονομικών δεν έχει προχωρήσει σε εκταμίευση των συγκεκριμένων ποσών, παρά το γεγονός ότι, οι αρμόδιες Διευθύνσεις του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, έχουν ζητήσει την καταβολή των ανωτέρω πιστώσεων, ενώ υπάρχουν και οι σχετικές δικαστικές αποφάσεις του Εφετείου Αθηνών, οι οποίες επιδικάζουν τα συγκεκριμένα ποσά.

Κατόπιν τούτων…

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

1. Θα προχωρήσει το Υπουργείο Οικονομικών, σε εκταμίευση του ποσού που απαιτείται για την καταβολή των σχετικών αποζημιώσεων;

2.  Θα προχωρήσουν τα συναρμόδια Υπουργεία σε επίσπευση των διαδικασιών για την καταβολή των ποσών στους τελικούς δικαιούχους – ιδιοκτήτες;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ                                                    

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Θ. ΒΛΑΧΟΣ

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα