22.7 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η Α. Ε. ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ/ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ Κ.Υ.Α.Α. ΚΕΡΑΤΕΑΣ

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η Α. Ε. ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ/ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ Κ.Υ.Α.Α. ΚΕΡΑΤΕΑΣ

Μπορεί κάποιοι να κατηγορούν τον κ. Κουρουμπλή υπουργό Υγείας, ότι εν μέσω προεκλογικής περιόδου διόρισε διοικητικό συμβούλιο στη «νέα» Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ Α.Ε.), εν τούτοις για όσους αγωνιούν χρόνια για κάποιες μονάδες υγειονομικής φροντίδας όπως η Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού, το Κέντρο Υγείας Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Κερατέας – Κ. Πρίφτης και το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, που μένουν ουσιαστικά ανεκμετάλλευτες για το πλατύ κοινό παρά τις ασφυκτικές ανάγκες που υπάρχουν, είναι θεόσταλτο δώρο, αρκεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Σχετικά με το Κ.Υ. Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Κερατέας/Κ. Πρίφτης, που αποτελεί μεγάλη δωρεά προς την κοινωνία του κερατιώτη εφοπλιστή Κώστα Πρίφτη, καθώς στην Αττική δεν υπάρχει παρόμοιο κέντρο δημόσιου χαρακτήρα, η ενεργοποίηση του σύμφωνα με τις προδιαγραφές του, θα ανακουφίσει ανάγκες εκαντοτάδων χρηστών που δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά εν μέσω μάλιστα αυτής της συγκυρίας.

Ας ελπίσουμε επιτέλους να δικαιωθούν οι προσδοκίες τόσο των χρηστών υγείας, όσο και του μεγάλου δωρητή που μέχρι τώρα βλέπει να απαξιώνεται η τόσο απλόχερη δωρεά του.

Αναλυτικά όπως αναφέρεται στο http://www.healthview.gr

Αναλαμβάνει καθήκοντα η «νέα» Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ Α.Ε.). Ο υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής προχώρησε στον ορισμό του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΕΜΥ, με θητεία που λήγει στις 31-12-2016.
Σύμφωνα με την απόφαση, πρόεδρος ορίστηκε ο κ. Μιχαήλ Σταύρου, οικονομολόγος και η κ. Μαρία Καραφώτη, Αρχιτέκτονας – Μηχανικός, ως Διευθύνουσα Σύμβουλος. Αντιπρόεδρος ορίστηκε ο κ. Χρήστος Βαράκης, επίσης Οικονομολόγος.
Τακτικά μέλη ορίστηκαν ο κ. Μιχαήλ Ρούσσος, Δικηγόρος, ο κ. Σωτήρης Αγγελόπουλος, Αρχιτέκτονας Εσωτερικών Χώρων, ο κ. Παναγιώτης Γαβράς, Ιατρός Χειρούργος – Ουρολόγος και ο κ. Ιωάννης Κασσαβός, Περιβαλλοντολόγος. 
Σημειώνεται ότι η ΑΕΜΥ ιδρύθηκε με το Ν.3293/2004 αναλαμβάνοντας την άμεση μετα-ολυμπιακή αξιοποίηση της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού. Αποτελεί Δημόσια Επιχείρηση Κοινής Ωφέλειας (ΔΕΚΟ) που τελεί υπό την εποπτεία του κράτους, η οποία ασκείται από τη Διυπουργική Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών και από τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κατά τα προβλεπόμενα από τις διατάξεις του Ν.3429/2005 περί λειτουργίας των ΔΕΚΟ. 
Πρωταρχική βασική δραστηριότητα της ΑΕΜΥ ΑΕ αποτέλεσε η λειτουργία και αξιοποίηση των υποδομών της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού, η οποία αποτελεί εποπτευόμενο φορέα της. 

Η ΑΕΜΥ Α.Ε. εποπτεύει και διαχειρίζεται την Πολυκλινική Ολυμπιακού Χωριού, το Κέντρο Υγείας Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Κερατέας – Κ. Πρίφτης και το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ Κ.Υ.Α.Α. ΚΕΡΑΤΕΑΣ

Η Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας Α.Ε που εδρεύει στο Ολυμπιακό Χωριό και διαχειρίζεται την Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού και το Κέντρο Υγείας Αποκατάστασης – Αποθεραπείας Κερατέας «Κ. Πρίφτης», μετέχει στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ Κοινωφελούς χαρακτήρα για εγγεγραμμένους ανέργους στο μητρώο του ΟΑΕΔ, ηλικίας 18 ετών και άνω.
Το πρόγραμμα αφορά σε 19.101 θέσεις πλήρους απασχόλησης σε Υπηρεσίες και επιβλέποντες φορείς του Δημοσίου, για χρονικό διάστημα πέντε μηνών.

Οι θέσεις οι οποίες διατίθενται από την ΑΕΜΥ(και για την Κερατέα)  προς κάλυψη είναι οι εξής:

ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών 9
ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων 15
ΔΕ Τεχνικών Κατασκευών 2
ΤΕ Λογιστικής 7
ΤΕ Νοσηλευτών 3
ΤΕ Πληροφορικής 3
ΥΕ Γενικών Καθηκόντων 7

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα , στο παρακάτω link:  http://www.oaed.gr/

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα