18.4 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΥΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΛΟΓΩ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

ΕΥΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΛΟΓΩ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Η Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε προ ημερών στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84», αναφέρει μεταξύ άλλων:

Για την αξιολόγηση και τον επανέλεγχο μετατροπής συμβάσεων αορίστου χρόνου

 • Το σύστημα της αξιολόγησης είναι αποσυνδεδεμένο από διαθεσιμότητα και απολύσεις. Όπως προβλέπει πλέον ο νόμος, κανένας υπάλληλος δεν πρόκειται να απολυθεί βάσει της αξιολόγησής του, ούτε πρόκειται να υποστεί μισθολογικές κυρώσεις ή οποιαδήποτε άλλη αρνητική υπηρεσιακή μεταβολή.

 • Έχουν ήδη αποχωρήσει, κατά το πρώτο οκτάμηνο του 2014, 562 υπάλληλοι λόγω πειθαρχικών παραπτωμάτων και πλαστών πιστοποιητικών, όταν τα προηγούμενα δύο χρόνια είχαμε 350 αποχωρήσεις. Οι ρυθμοί επιταχύνονται λόγω και της επανασυγκρότησης των πειθαρχικών συμβουλίων.

 • Οι περισσότεροι δήμοι άνοιξαν τις πόρτες τους για να πραγματοποιηθούν οι έλεγχοι για τις παράνομες μετατροπές συμβάσεων. Οι περιπτώσεις δήμων που δεν επέτρεψαν στα ελεγκτικά όργανα να κάνουν τους ελέγχους, αποτελούν θέμα της δικαιοσύνης. Δεν διενεργούμε τους ελέγχους για να προβούμε σε απολύσεις, αλλά για να ξεκαθαρίσει ο δημόσιος τομέας  από την παρανομία. Το επίπονο πρόγραμμα των απομακρύνσεων που συμφωνήθηκε τον Απρίλιο του 2013 από την τρικομματική κυβέρνηση, ολοκληρώνεται και δεν θα υπάρξει άλλο.

 • Δεν καταλαβαίνω τις δηλώσεις «εγώ είμαι ο νόμος» που παραπέμπουν στο Βασιλιά Ήλιο (Λουδοβίκος ΙΔ): «εγώ είμαι το κράτος». Όλοι οφείλουμε να λειτουργούμε υπό το νόμο. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι ο νόμος θα ισχύσει και οι έλεγχοι θα γίνουν.

 • Χρειάζεται να υπάρχει μια αυξημένη ασφάλεια για τους δημόσιους υπαλλήλους, όχι όμως βόλεμα. Ο υπάλληλος πρέπει να γνωρίζει ποια είναι τα όρια. Η μεγάλη πλειονότητα των δημόσιων υπαλλήλων  δουλεύουν σκληρά και με φιλότιμο. Αυτούς πρέπει να τους ανταμείψουμε χωρίς κομματικές ή συνδικαλιστικές παρεμβάσεις.

 • Τα διοικητικά συστήματα χρειάζονται μεταβατικές περιόδους για την εφαρμογή διαρθρωτικών αλλαγών. Η παθογένεια της μεταπολίτευσης, ο κάθε Υπουργός να εισάγει το δικό του σύστημα πρέπει να τελειώσει και να χτίζουμε πάνω σε αυτά που υπάρχουν ήδη, με τις αναγκαίες βελτιώσεις.

 • Η διάταξη για τη διετή δοκιμαστική περίοδο του νεοπροσλαμβανόμενου στο δημόσιο υπάρχει αυτή τη στιγμή στον υπαλληλικό κώδικα, αλλά δεν εφαρμόζεται. Στόχος μας στο ΥΔΜΗΔ είναι αυτό να εφαρμοστεί στην πράξη, με ειδικά μέτρα που θα πάρουμε.

 • Καλούμαστε να εφαρμόσουμε αυτό που δεν κάναμε ποτέ. Να συνεργαστούμε. Το 2013 είχαμε τρικομματική κυβέρνηση, σήμερα μια δικομματική και όποτε και αν γίνουν εκλογές  θα έχουμε πάλι κυβέρνηση συνεργασίας.

 Για την οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ

• Τόσο από τις εξαγγελίες του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ όσο και από δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ προκύπτει πως υπάρχουν προβλήματα στις θέσεις τους τόσο σε σχέση με το χρηματοπιστωτικό σύστημα όσο και με τον τρόπο παραμονής ή μη, στην Ευρωζώνη. Πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να εξηγήσει πως θα εφαρμόσει οικονομική πολιτική χωρίς να αυξήσει τα ελλείμματα.

• Ο εθνικός κευνσιανισμός, η πολιτική αύξησης της κατανάλωσης μέσω αύξησης των δημόσιων επενδύσεων είναι μια πολιτική που εφαρμοζόταν στο παρελθόν, μη εφαρμόσιμη όμως για τη σημερινή συγκυρία της Ευρωζώνης και της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας. Βεβαίως, η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει μοντέλο, όπως προτείνει το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, ωστόσο μέχρι να γίνει αυτό ισχύουν τα δεδομένα που ξέρουμε.

Για τη Δημοκρατική Παράταξη

 

• Το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης πρέπει να είναι ανοιχτό για να υπάρξει συστράτευση όλων των δυνάμεων από το κέντρο ως την αριστερά. Το ΠΑΣΟΚ έχει αρχηγό και όργανα. Έκανε πέρυσι το συνέδριό του. Στο συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης όλα θα πρέπει να είναι ανοικτά για συζήτηση και αποφάσεις: πολιτικές, όργανα και ηγεσία.

• Ο στόχος του συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης είναι το ελληνικό «Επινέ». Θυμίζω ότι το «Επινέ» ήταν ο προπομπός της συνένωσης όλων των γάλλων σοσιαλιστών που οδήγησε στη διακυβέρνηση Μιτεράν. Δυστυχώς, έως τώρα στο χώρο μας υπάρχει μια πολυδιάσπαση φεουδαρχικού τύπου που χαρακτηρίζεται από προσωπικές στρατηγικές. Αυτό πρέπει να τελειώσει.

• Τα ζητήματα πολιτικών και θεσμών είναι ζητήματα του συνεδρίου. Στο συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης, πρέπει να συζητήσουμε επί της ουσίας για πολιτικές που αφορούν στην έξοδο από την κρίση, την οικονομία,  το ρόλο του κράτους, τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και τις Συμμαχίες του Νότου. Όλα αυτά θα μας βγάλουν από το στενό περιθώριο των αρχηγισμών και της μικροπολιτικής.

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα