21.9 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΟ ΚΑΛΟΣ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ (ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ) ΣΤΗ ΦΟΥΡΤΟΥΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ

Ο ΚΑΛΟΣ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ (ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ) ΣΤΗ ΦΟΥΡΤΟΥΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ

Όταν ο καπετάνιος (Δημήτρης Λουκάς δήμαρχος Λαυρεωτικής) έχει περάσει μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης με επιτυχία, μπορεί να καταφέρει σχεδόν τα πάντα. Πολύ δε περισσότερο να αναχαιτίσει ανταρσία που εκδηλώθηκε με το που ξεκίνησε το ταξίδι της τοπαρχίας, με πρωτοστάτη τον υποπλοίαρχο, (Παναγιώτη Τσίκλο αντιδήμαρχο).

Ένας θαλασσοδαρμένος καπετάνιος ωστόσο που έχει αποκτήσει πολύτιμη πείρα, ελέγχει τον αυθορμητισμό του και δεν ξεστομίσει τη φράση ‘‘είσαι εκτός παράταξης’’ προς τον ανυπάκουο αντιδήμαρχο κατά τη διάρκεια της ανταρσίας, εκτός κι αν το εννοεί.

Κι αυτό που εννοούσε δεν ήταν η πόρτα εξόδου, αλλά η αποκαθήλωση Τσίκλου από τη θέση του αντιδημάρχου, που και άμισθη ήταν και είχε να κάνει με τα αδέσποτα ζώα και τους απόρους, προς τέρψη και αγαλλίαση του αντιδημάρχου που απαλλάχτηκε από την περιπέτεια επιλογής ποιους να σιτίσει (τους ανθρώπους ή τα ζώα;) με τους πενιχρούς πόρους που διατίθενται λόγω κρίσης.

Ωστόσο ο κ. Λουκάς διατυμπανίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι είναι αποφασισμένος να μην υποκύψει σε κανένα εκβιαστικό δίλλημα απ’ όπου κι αν προέρχεται. Κι η επόμενη κίνηση για τυχόν αντιρρησίες θα είναι ακόμα σκληρότερη.       

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα