20 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ

Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου και της Δ/ντριας Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕΑΑ Χρυσάνθης Καπετανοπούλου και εκπροσώπων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της αγροτικής ανάπτυξης στην Αττική.

Ο κ. Φιλίππου ενημέρωσε τον Αντιπρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου και Καθηγητή Γεωργικών Εφαρμογών, Αγροτικών Συστημάτων και Αγροτικής Κοινωνιολογίας Χαράλαμπο Κασίμη, τον Επίκουρο Καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης Παύλο Καρανικόλα, τον Καθηγητή Διοίκησης (Μάνατζμεντ) Γεωργικών Επιχειρήσεων και Εκμεταλλεύσεων Κωνσταντίνο Τσιμπούκα αλλά και τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σπάτων Σταύρο Κουλοχέρη ότι ο πρωτογενής τομέας (γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία) είναι μια από τις άμεσες προτεραιότητες της νέας διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής. Για τον λόγο αυτό, έχουν προβλεφθεί και ανάλογοι άξονες στο νέο ΕΣΠΑ που αυτήν την περίοδο ξεκινάει η υλοποίησή του.

Οι εκπρόσωποι του Γεωπονικού Πανεπιστημίου δήλωσαν ότι είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν την εκπόνηση μελέτης για την περιοχή της Ανατολικής Αττικής, δηλαδή να κάνουν καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης και να υποβάλουν προτάσεις για την αγροτική αναβάθμισή της. Ιδιαίτερα στάθηκαν δε στο να εξευρεθούν τρόποι ενίσχυσης και διατήρησης του πρωτογενούς τομέα για τη βιώσιμη ανάπτυξη της Ανατολικής Αττικής. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αποστείλουν προτάσεις στην Περιφέρεια για τον τρόπο συνεργασίας που θα επιλεχθεί για την επίτευξη του κοινού στόχου που δεν είναι άλλος από τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα στην Αττική, ενός τομέα που έχει πληγεί σημαντικά τις τελευταίες δεκαετίες λόγω της μεγάλης αστικοποίησης της περιοχής. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα