26.1 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ Ν.Δ. & ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΓΙΑ...

Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ Ν.Δ. & ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ο βουλευτής Περιφέρειας Αττικής και Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Ν.Δ., Θανάσης Μπούρας ως ομιλιτής στην Ετήσια Συνάντηση Επιχειρηματικής Αριστείας “Creative Greece 2017” και αφού πρώτα συνεχάρη τις επιχειρήσεις για την δραστηριοποίησή τους σε ένα πραγματικά δύσκολο επιχειρηματικό περιβάλλον, είπε μεταξύ άλλων:

“Αυτό το οποίο πρέπει να κάνουμε, τόσο εμείς ως πολιτικό σύστημα, όσο κι εσείς ως επιχειρηματίες, είναι να δείξουμε και να πείσουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να σταθεί και πάλι στα πόδια της, ότι η οικονομία μπορεί να πάρει και πάλι μπρος. Πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη στα δύσκολα. Γιατί η επιχειρηματικότητα είναι το εργαλείο που θα ξεκλειδώσει την ανάπτυξη της χώρας. Για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της ανεργίας.

Η στήριξη της εξωστρέφειας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για εμάς και σημαντικό στοίχημα για την Ελλάδα.

Για να γίνει όμως αυτό χρειάζεται μια αίσθηση συνολικής ασφάλειας, ότι μια σοβαρή και στιβαρή Κυβέρνηση έχει σχέδιο και ξέρει αλλά και θέλει να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση. Χρειάζεται ένα τελείως διαφορετικό μείγμα πολιτικής από αυτό που εφαρμόζεται σήμερα. Στόχος μας στη Νέα Δημοκρατία είναι να στηρίξουμε την υγιή επιχειρηματικότητα, την παραγωγή πλούτου από ιδιωτικές επενδύσεις και να αποποινικοποιήσουμε στη συνείδηση του Έλληνα πολίτη την έννοια της επιχειρηματικότητας. Σε μια εποχή όπου στην Ελλάδα η αριστεία έχει δαιμονοποιηθεί απο τη σημερινή Κυβέρνηση, πρώτα από όλα μέσω της κατάργησης των πρότυπων σχολείων, στον πυρήνα της δικής μας ιδεολογίας βρίσκεται η ανταμειβή της προσπάθειας, της δημιουργικότητας και της συνέπειας. Η ανάδειξη και η επιβράβευση της αριστείας ως ένα μέσον για την ανάπτυξη της καινοτομίας και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας, της αποδοτικότητας και της ανταγωνιστικότητας.

Στη Νέα Δημοκρατία διαθέτουμε σαφές και κοστολογημένο σχέδιο, με τρεις άξονες: Mείωση φόρων και περιορισμός της δημόσιας σπατάλης, μεταρρυθμίσεις για πιο αποτελεσματική δημόσια διοίκηση και ενίσχυση της ρευστότητας στην οικονομία με εξυγίανση των τραπεζών.

Η χώρα μας περιμένει πολλά από τον επιχειρηματικό κόσμο. Περιμένει να επενδύσετε στο μέλλον του τόπου μας. Να αξιοποιήσετε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ελληνικής οικονομίας. Να δώσετε ώθηση στην ανάπτυξη.

Η δική μας δουλειά – των πολιτικών – είναι να διασφαλίσουμε την ομαλότητα και την κανονικότητα που απαιτείται το συντομότερο δυνατόν.

Είμαστε μια χώρα που, υπό προϋποθέσεις, μπορεί να μεγαλουργήσει.”

 

 

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα