17.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΘΕΑΤΡΟ & ΘΕΑΤΡΙΝΟΙ ΤΟΠΑΡΧΕΣ

ΘΕΑΤΡΟ & ΘΕΑΤΡΙΝΟΙ ΤΟΠΑΡΧΕΣ

Το θέατρο είναι η τέχνη που βρίσκεται υπό την προστασία της μούσας Θάλειας, κόρης του Δία και της Μνημοσύνης, ιδεατής ανθρωπόμορφης θεότητας της ευπρεπούς και κόσμιας ευθυμίας.  

Η Θάλεια αόρατη στα συμπόσια ως εμπνεύστρια των εύθυμων τραγουδιών, στα οποία τόνιζε το πνευματώδες κυρίως στοιχείο, βοηθούμενη από την «ιλαρότητα» (ευχαρίστηση) των «ευωχουμένων» (συνδαιτυμόνων), ως θεότητα της «καλής διάθεσης» και της έναρξης του κεφιού αποχωρούσε μόλις άρχιζε ο θορυβώδης «κώμος».

Ακριβώς όπως έχει πλέον αποχωρήσει απ’ το Μαραθώνα όπου επικρατεί ο «κώμος» των θεατρινισμών του δημάρχου Ηλία Ψηνάκη. Και για όσους δεν γνωρίζουν τη κυριολεξία της λέξης θεατρινισμός τη μεταφέρουμε απ’ το el.wiktionary: Θεατρινισμός είναι, το είδος της συμπεριφοράς που συνοδεύεται από “θεατρική”, δηλαδή ψεύτικη, επίδειξη πάθους, ακραίων συναισθημάτων με έντονες χειρονομίες και υπερβολικά λόγια.
Επεξήγηση που απεικονίζεται στη συλλογή φωτογραφιών που ο ίδιος ο δήμαρχος Ηλίας Ψηνάκης δημοσιεύει στο Instagram και συμπαρασύρουν όποιον/α εικονίζεται μαζί του, χωρίς καμιά σεμνότητα στις περιστάσεις που βιώνουν οι συντοπίτες του, προκαλώντας  το κοινό αίσθημα.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα