26.5 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΚΑΤΗΓΟΡΩ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΨΗΝΑΚΗ

ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΨΗΝΑΚΗ

Τελικά τα γεγονότα τρέχουν και δεν αφήνουν περιθώρια για ανασκόπηση πεπραγμένων της τελευταίας διετίας, όπως σας έχουμε υποσχεθεί. Μόλις καταλαγιάσει η τρικυμία της επικαιρότητας θα επανέλθουμε.

Είχαμε αρχίσει την αναζήτηση πού βρίσκεται η υπόθεση του βιολογικού καθαρισμού (που εξασφαλίστηκε μόνον χάριν  της θετικής ψήφου της αντιπολίτευσης) όταν μας προέκυψαν οι θύελλες του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της 31/01/17 ενώ ήταν απαίτηση 16 δημοτικών Συμβούλων  (από τις 24/11/16 δηλαδή έκτακτο), χαρακτηρίστηκε από τον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου τακτικό και την ίδια μέρα συγκάλεσε και δεύτερο Δ.Σ με άλλα 19 θέματα… πρωτότυπο;

Πριν σχολιάσουμε οτιδήποτε άλλο, να πούμε για την ευχάριστη έκπληξη που ήταν η παρουσία μεγάλου αριθμού Δημοτών, σαφώς υπερδιπλάσιου από αλλά Δ.Σ. Πάνω από 60 άτομα που κάθισαν μάλιστα σε όλη την διάρκεια του Δ.Σ (μήπως επηρέασαν με την παρουσία τους τις ψηφοφορίες); Μήπως να μας γίνει συνείδηση ότι η παρουσία μας έχει καταλυτική επίδραση στους αιρετούς μας;

Ο Δήμαρχος, αυτή την φορά μας τίμησε με την παρουσία του, έφυγε βέβαια όπως πάντα πριν την λήξη του Δ.Σ.

Παράκληση προς όλους του Δημοτικούς Συμβούλους, αφήνετε τον ομιλητή να τελειώσει ό,τι λέει και μετά ζητήστε το λόγο και σχολιάστε ή απαντήστε. Έτσι θα καταλαβαίνουμε όλοι τι λέτε και θα αποφεύγονται οι περιττές εντάσεις.

ΘΕΜΑΤΑ

Κατά πάσα βεβαιότητα το θέμα με το τσιμεντονήσι τελείωσε. Το θέμα με τις αγωγές για το κωπηλατοδρόμιο προχωράει όπως πρέπει. Το θέμα με τον πρόεδρο του Δ.Σ και τα καθήκοντα του Γραμματέα επισήμως έληξε αλλά  10 λεπτά  μετά ο πρόεδρος συνέχισε να αγνοεί το Γραμματέα. Ελπίζουμε, τον επόμενο μήνα με τις αλλαγές που θα γίνουν, όπως έχει αναγγελθεί, να έχουμε αλλαγή και στον πρόεδρο.

Αφήσαμε τελευταίο το θέμα του Marathon foundation.  Ο Δήμαρχος εδώ μάλλον έχασε την ψυχραιμία του, ξέχασε ότι είναι σε Δ.Σ και είχε μπροστά του τους αντιπροσώπους των Δημοτών του Μαραθώνα και όχι εχθρικό όχλο.

Μίλησε υποτιμητικά για το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων (δεν θα δώσω σε κανένα λογαριασμό για το πώς θα διοικήσω την εταιρεία μου, απείλησε με μηνύσεις και προσωπικές προσβολές).

Μα κε Δήμαρχε το Δ.Σ είχε συγκληθεί ακριβώς για να δώσετε εξηγήσεις στους αιρετούς του Δήμου για το πώς λειτουργεί η «εταιρεία σας» που συμπτωματικά της δώσατε το όνομα της πόλης μας και μέσω αυτής γεμίσατε τον κόσμο φωτογραφίες και παράτες χωρίς να λάβετε υπ’ όψη σας καθόλου ΤΙ γνώμη έχουν οι « υπήκοοι» σας  για τις χλιδάτες παραστάσεις σας.

Είπατε ότι το κάνατε για να βοηθήσετε αθόρυβα τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας με προσφορές πλούσιων φίλων σας. Οι πλούσιοι φίλοι σας λέτε δεν εμπιστεύονται τον Δήμο που είσαστε  Δήμαρχος αλλά εμπιστεύονται εσάς, μήπως ακούγεται λίγο περίεργο; Για το ίδιο άτομο δε μιλάμε;!

Είπατε αθόρυβα, εμείς θυμόμαστε μια σκηνή μπροστά στο Δημαρχείο που με το γούνινο παλτό μπροστά στις κάμερες προσφέρατε σακουλάκια τροφίμων στους συμπολίτες μας που περνούσαν «τυχαία»  εκείνη την ώρα από εκεί.

Και ήταν αθόρυβο το show με τον συμπολίτη μας που του δώσατε το τεχνητό μέλος που χρειαζότανε;

Κε Δήμαρχε έχουμε χάσει τον λογαριασμό για το πόσες φορές μας τονίσατε αυτό το τεχνητό μέλος που δώρισε ο χορηγός και νομίζετε ότι μας εντυπωσιάζει η συχνή πυκνή αναφορά σας στους πλούσιους φίλους που έχετε;

Να είναι καλά και να τους χαίρεστε αλλά εμάς μας απασχολεί βασικά η καθημερινότητα της ζωής μας και δεν έχουμε ακούσει τίποτα για βελτίωση ούτε για τους δρόμους με τις λακκούβες, ούτε για τον φωτισμό, ούτε για τα κλαδιά και τα σκουπίδια ούτε κάποια ενέργεια για το Γραμματικό και τις ενέργειες σας στην Περιφέρεια, ούτε τι εννοείτε όταν μιλάτε για ανάπτυξη.

Είπατε ότι το 2019 θα πίνουμε νερό στο όνομα σας πέστε μας όμως γιατί τόσα μέτρα ασφαλείας σήμερα; Πόσους Δημάρχους ξέρετε με τόσους σωματοφύλακες κρατικούς και μη;

Κε Δήμαρχε να ξέρετε ότι μέσα στους 35.000 «Βλάχους» που δεν σας καταλαβαίνουν και δεν σας αφήνουν να μεγαλουργήσετε όπως ισχυρίζεστε, υπάρχουν – ειδικά στην νέα γενιά – επιστήμονες και επιτυχημένοι στον κλάδο τους άνθρωποί που υπερέχουν σε ποιότητα και ήθος.

Το δεύτερο Δ.Σ της 31ης -1-17 δεν θα μας απασχολήσει σήμερα παρά μόνο για το θέμα των Αντιδημάρχων. Αφού τους επιβάλατε να παραιτηθούν μετά τους ξαναβάλατε στις θέσεις τους, έλλειψη σχεδιασμού, έλλειψη οργάνωσης, αντιδράσεις δικών σας ανθρώπων; Δεν πέρασε από το νου σας η πιθανή πίκρα τους από το παραιτήσου, έλα πίσω; Όλα αυτά τα έχουν μάθει οι Δημότες.

Τέλος και κάτι ευχάριστο, τα παιδιά μας θα γυρίσουν μετά από δύο χρόνια στο κλειστό γυμναστήριο της Αφετηρίας, που ήταν και είναι δικό τους. Θα μπορούσε  από την αρχή να έμεναν εκεί και όχι να ψάχνουν στέγη για δύο χρόνια.

Κλείνοντας αυτή την επιστολή μια διαπίστωση, στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου υπάρχει μια διάχυτη ατμόσφαιρα, ότι εσείς και ο πρόεδρος του Δ.Σ είστε ενάντια σε όλους του Δημοτικούς Συμβούλους. Το θέμα δεν είναι ποιος θα επιβληθεί σε ποιον, αλλά η αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων και η λήψη αποφάσεων για καλλίτερη ποιότητα ζωής στο Μαραθώνα. 

 

          

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα