19.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΚΟΡΩΠΙ: ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ

ΚΟΡΩΠΙ: ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε από την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου στο Κορωπί το πρωί του Σαββάτου 23 Ιανουαρίου παραβρέθηκε εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου.           

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης από όλους τους αμπελουργούς και τους οινοπαραγωγούς, εκπροσώπους των συμμετεχόντων φορέων, κοινή διαπίστωση ήταν ότι η επιβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο κρασί προκαλεί τρομακτικό αδιέξοδο και τεράστιες δυσκολίες στον αμπελοοινικό κλάδο και στις προσπάθειες που επιχειρούν όλα αυτά τα χρόνια οι αμπελουργοί – οινοποιοί για τη στήριξη, ενίσχυση και αναβάθμιση των αγροτικών προϊόντων της περιοχής και ειδικά του κρασιού των Μεσογείων.

Στη σύντομη τοποθέτησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, αφού εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους εκπροσώπους του αμπελοοινικού κλάδου, δήλωσε ότι όντως τα προβλήματα που προκύπτουν από την αύξηση του ΦΠΑ αλλά και την επιβολή του ΕΦΚ στο κρασί είναι πολύ μεγάλα και οδηγούν σε παράλυση τη δραστηριότητά των οινοπαραγωγών, επιφέροντας παράλληλα σημαντικό πλήγμα στην ανταγωνιστικότητα του κρασιού της περιοχής.

Επιπλέον, ο κ. Φιλίππου ενημέρωσε τους παραβρισκόμενους ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει αναλάβει αξιόλογες πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση και ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα μέσω νέων προγραμμάτων που θα υλοποιήσει το διάστημα 2016 – 2020 μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Δεσμεύθηκε δε ότι θα σταθεί στο πλευρό των αμπελουργών και των οινοπαραγωγών στις αποφάσεις που θα λάβουν για την επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει με την επιβολή του ΕΦΚ και εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη του για το περιεχόμενο του ψηφίσματος που αποφασίστηκε στο πλαίσιο της συγκεκριμένης σύσκεψης και το οποίο θα υποβληθεί σε όλα τα κόμματα της βουλής.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης: οι βουλευτές Περιφέρειας Αττικής Γιώργος Βλάχος, Θανάσης Μπούρας, Γεωργία Μαρτίνου, Γιώργος Μαυρωτάς και Κώστας Κατσίκης, από την Περιφέρεια Αττικής η Περιφερειακή σύμβουλος Εντεταλμένη Δημοσίων Σχέσεων Μαρία Χριστάκη και ο Δ/ντης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής Απόστολος Τσιάμας, οι Δήμαρχοι Κορωπίου Δημήτρης Κιούσης, Σπάτων – Αρτέμιδος Δημήτρης Μάρκου, Παιανίας Σπύρος Στάμου και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μαρκοπούλου Χρήστος Δρίτσας.

 

           

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα