26.9 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑ / ΨΗΝΑΚΗΣ / ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑ / ΨΗΝΑΚΗΣ / ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 10/03/2016 διευρυμένη συνεδρίαση της «Λαϊκής Επιτροπής Μαραθώνα». Η πλούσια συζήτηση επικεντρώθηκε στις εξελίξεις εν όψει της ψήφισης του ασφαλιστικού και συγκεκριμένα στην προετοιμασία της 48ωρης απεργίας που έχει προκηρυχθεί με την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή. Αποφασίστηκε η δραστηριοποίηση και της Επιτροπής μας με εξορμήσεις σε εργασιακούς χώρους της περιοχής και το κάλεσμα σε σωματεία και εργαζόμενους για πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων σε όλους τους χώρους εργασίας της περιοχής, ενόψει της επερχόμενης απεργίας. Τονίσθηκε ότι δεν χρειάζεται καμία επανάπαυση από πλευράς των εργαζομένων, γιατί η κυβέρνηση και η ΕΕ δεν έχουν εγκαταλείψει την πρόθεσή τους για τη ψήφιση νέων αντιλαϊκών νόμων που έχουν καθυστερήσει χάρη στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, των ΕΒΕ, των αγροτών, των ανέργων της χώρας μας.     

Καμία επανάπαυση στα αντιλαϊκά τους σχέδια!

Η Λαϊκή Επιτροπή Μαραθώνα χαιρετίζει τους κατοίκους της περιοχής που ανταποκρίθηκαν μαζικά στην πρωτοβουλία της για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες, η οποία είχε ξεκινήσει πριν ακόμα ανακοινωθεί η δημιουργία χώρου φιλοξενίας στην 4η κατασκήνωση του Αγ. Ανδρέα. Η Λαϊκή Επιτροπή Μαραθώνα καλωσορίζει τους πρόσφυγες που έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή μας. Μέλη της ήδη επισκέφτηκαν τον χώρο την Παρασκευή 11/03/2016, προκειμένου να έχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα της κατάστασης. Με αφορμή και το παραπάνω γεγονός και ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, η Επιτροπή μας καλεί την κυβέρνηση να ενισχύσει με εξοπλισμό και προσωπικό τα Κ.Υ. Νέας Μάκρης και Ραφήνας-Πικερμίου και με τη στάθμευση ασθενοφόρου στην περιοχή.

Στη συνεδρίαση ακόμα, καυτηριάστηκε η υποκριτική στάση της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του κυρίου Ψινάκη, ο οποίος  για άλλη μια φορά και στο θέμα των προσφύγων με τα φιλικά του ΜΜΕ κεντρικά και τοπικά πάει να εμφανιστεί ότι δήθεν πέτυχε και σε αυτό το θέμα. Η ουσία είναι ότι ο κύριος Δήμαρχος με «ξένα κόλλυβα» μνημονεύει.  Είναι πια γνωστή η αδυναμία του να λύσει απλά ζητήματα του Δήμου Μαραθώνα και δεν πείθει πια κανένα στην περιοχή με τα show του.

Τέλος, εξαιτίας της μεγάλης ανταπόκρισης αποφασίστηκε η παράταση συλλογής ειδών για τους πρόσφυγες για όλη την εβδομάδα, μέχρι τις 18/03/2016 στον χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Μάκρης «Βασίλης Ρώτας» και ώρες 11:00-13:00 & 18:00-20:00.   

                                                                        Τηλ. Επικοινωνίας 6977120661 & 6944373443

Ηλ. Ταχυδρομείο [email protected]

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα