21.4 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ«ΛΙΜΝΕΣ: ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ & ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ» ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

«ΛΙΜΝΕΣ: ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ & ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ» ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

Μια ιδιαίτερα χρήσιμη ημερίδα με θέμα «Λίμνες: Αξιοποίηση και Προοπτικές» διοργανώθηκε από τον Δήμο Μαραθώνα και το Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες την Παρασκευή 22 Μαΐου σε γνωστό ξενοδοχείο στην παραλία Μαραθώνος.

Στην ημερίδα έγινε παρουσίαση του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες του Δικτύου αλλά και της Λίμνης Μαραθώνος και στη συνέχεια αναπτύχθηκαν από ειδικούς επιστήμονες σημαντικά θέματα, όπως η διαχείριση υδατικών πόρων στην Ελλάδα, το νομοθετικό πλαίσιο και τα χρηματοδοτούμενα εργαλεία για την αξιοποίηση των λιμνών, καθώς και το πλαίσιο της διεύρυνσης του Δικτύου με τη συμμετοχή και άλλων πόλεων με λίμνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στον χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, αφού καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους, συγχάρηκε τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία που ανέλαβαν για την ανάδειξη και την αξιοποίηση των λιμνών της χώρας και έκανε ξεχωριστή αναφορά στη σπουδαιότητα και τη μοναδικότητα του Μαραθώνα τόσο για την ιστορική και αρχαιολογική του αξία, όσο και από περιβαλλοντικής και τουριστικής πλευράς, που τον καθιστούν ως μια περιοχή παγκόσμιου φήμης και ενδιαφέροντος.

«Η ανάδειξη και η αξιοποίηση της Λίμνης του Μαραθώνα θα αποτελέσει μια σημαντική προσπάθεια για την περιβαλλοντική και τουριστική αναβάθμιση της περιοχής» τόνισε ο κ. Φιλίππου και επισήμανε την ανάγκη να εξεταστεί η δυνατότητα η αξιοποίηση της λίμνης να γίνει και προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα παραγωγής με αρδευτικά έργα προς τις καλλιέργειες κηπευτικών που υπάρχουν στον συγκεκριμένο χώρο, αφού ως γνωστόν ο κάμπος του Μαραθώνα αποτελεί σήμερα το σημείο με τη μεγαλύτερη παραγωγή κηπευτικών προϊόντων σε όλη την Αττική.

Ολοκληρώνοντας τη σύντομη ομιλία του ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι η Περιφέρεια Αττικής θα σταθεί αρωγός σε όποιο πρόγραμμα καταρτιστεί για την προστασία και την αξιοποίηση της Λίμνης του Μαραθώνα και του υδροβιότοπου της περιοχής.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα