19.4 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΜΕ ΓΕΜΑΤΕΣ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΓΥΡΙΣΕ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Ρ-Π Γ. ΚΟΚΚΟΛΗΣ ΑΠ’ ΤΗ ΚΙΝΑ

ΜΕ ΓΕΜΑΤΕΣ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΓΥΡΙΣΕ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Ρ-Π Γ. ΚΟΚΚΟΛΗΣ ΑΠ’ ΤΗ ΚΙΝΑ

Με επιτυχία στέφθηκε η επίσκεψη του αντιδημάρχου Ραφήνας – Πικερμίου Γιώργου Κοκκόλη στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας και συγκεκριμένα την πόλη Τζίνχουα, όπου ο δήμος είχε τη δική του παρουσία στη μεγάλη έκθεση τροφίμων και αγροτικών προϊόντων που έγινε στην πόλη.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Τζίνχουα, ο κ. Κοκκόλης είχε συναντήσεις με τον δήμαρχο της πόλης και τον περιφερειάρχη ενώ και από τις δύο πλευρές εκφράστηκε η βούληση για περαιτέρω ενδυνάμωση και εμβάθυνση της μεταξύ τους συνεργασίας και σε άλλους τομείς πέραν της αγροτικής ανάπτυξης.

Υπενθυμίζεται πως κατά την υποδοχή της κινεζικής αντιπροσωπίας την περασμένη άνοιξη, οι δύο πόλεις υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για την μεταφορά καλών πρακτικών στον γεωργικό τομέα.

Επιπλέον, ο κ. Κοκκόλης επισκέφθηκε ένα ιστορικό κινεζικό χωριό, όπου έχει αναπτυχθεί ένα διεθνές σχολείο με στόχο την γνωριμία και επαφή πολιτών του κόσμου με τον κινεζικό πολιτισμό. Ο αντιδήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου εξέφρασε τη στήριξή του στο εγχείρημα και σημείωσε πως ήδη γίνονται οι εργασίες προκειμένου να υπάρξει πρόταση για κοινό σινοελληνικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Ραφήνα και την Τζίνχουα.

«Αποτίουμε φόρο τιμής σε ένα αρχαίο, μεγάλο πολιτισμό με τον οποίο μπορούμε να συνομιλούμε ισότιμα, μια ισχυρή χώρα στην οποία προσβλέπουμε πρωταγωνιστικό και υπεύθυνο ρόλο στην παγκόσμια σκηνή και μια πόλη με την οποία η συνεργασία μας μπορεί να δημιουργήσει εκατέρωθεν ανάπτυξη και θέσεις εργασίας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κοκκόλης.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα