23.7 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΟ 2015 ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΟ 2015 ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλαν τα παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου που λειτουργεί στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα (ΕΚΚΝΑ) μέσα από τη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που παρουσίασαν σήμερα το πρωί με τίτλο «Ο Καραγκιόζης Έγκλειστος»,  ένα χριστουγεννιάτικο θέατρο σκιών στο σκοτάδι… κοινώς τίποτα.

Μέσα από την παράσταση που περιελάμβανε εννιά θέματα – εικόνες (π.χ. νεοεισερχόμενος καραγκιόζης, το καλοκαίρι στη φυλακή, ο καραγκιόζης δίνει πανελλήνιες, βράβευση του σωφρονιστικού της χρονιάς, Χριστούγεννα στο κελί με μια ευχή κ.α.), και γνωστά τραγούδια διασκευασμένα και προσαρμοσμένα στα θέματα αυτά, φάνηκε καθαρά η δύναμη και η ορμή που έχουν τα παιδιά, τα οποία έστειλαν το μήνυμα ότι είναι αποφασισμένα να αρχίσουν μια νέα ζωή.

Την ανθρώπινη αυτή εκδήλωση, την ευθύνη της οποίας είχε ο Δ/ντης του σχολείου και περιφερειακός σύμβουλος Πέτρος Δαμιανός, τα παιδιά την αφιέρωσαν στον Νίκο Ρωμανό, ο οποίος με τον αγώνα του τους έδωσε αισιοδοξία και ελπίδα για το μέλλον.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, η Δ/ντρια και το προσωπικό του ΕΚΚΝΑ, εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων που στηρίζουν και βοηθούν έμπρακτα το κατάστημα, καθώς και γονείς, συγγενείς και φίλοι των παιδιών.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής αναφέρθηκε στις ευθύνες της κοινωνίας και της πολιτείας που δεν στέκονται δίπλα στους νέους και ευχήθηκε στους νεαρούς κρατούμενους χρόνια πολλά, καλή χρονιά και να επιστρέψουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα στις οικογένειές τους.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα