20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΝΙΚΟΣ ΠΕΠΠΑΣ: ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΛΗΓΩΝ & ΕΞΕΥΡΩΠΑΪΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

ΝΙΚΟΣ ΠΕΠΠΑΣ: ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΛΗΓΩΝ & ΕΞΕΥΡΩΠΑΪΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

Επίσκεψη πραγματοποίησε ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής με το συνδυασμό «Νέα Αρχή για την Αττική – Γιώργος Πατούλης» Νίκος Πέππας, στο Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου.   

Ο κ. Ν. Πέππας κατά τη διάρκεια της συνάντησης με το Δήμαρχο κ. Ευάγγελο Μπουρνούς, με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κων/νο Μώρο  αλλά και με το υπηρεσιακό προσωπικό, συζήτησε για τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν το Δήμο καθώς επίσης και για τις προτεραιότητες της αμέσως επομένης περιόδου, δεδομένων και των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του κ. Νίκου Πέππα στο Δήμο Ραφήνας πραγματοποιήθηκε και επίσκεψη κλιμακίου της Ουγγρικής Πρεσβείας στην Ελλάδα προκειμένου να ενημερωθεί για τις καταστροφικές πυρκαγιές στο Μάτι και τις ενέργειες για την αποκατάσταση των πληγών.

Μετά το πέρας των συναντήσεων, ο Νίκος Πέππας δήλωσε:

«Είχα την χαρά να επισκεφτώ το Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου και να συζητήσω με το Δήμαρχο κ. Ευάγγελο Μπουρνούς και με στελέχη του Δήμου μία σειρά από θέματα που απασχολούν την περιοχή και το λιμάνι της Ραφήνας.

Το πρώτο ζήτημα που αναδεικνύεται είναι η άμεση ανάγκη για επούλωση των πληγών (ανθρώπων, υποδομών, περιβάλλοντος) από την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι και η δημιουργία εκείνου του πλαισίου Πολιτικής Προστασίας έτσι ώστε να μην ξαναζήσουμε τον ίδιο ή παρόμοιο εφιάλτη.

Να επισημάνω στο σημείο αυτό πως ο Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου και το στελεχιακό δυναμικό του Δήμου και οι εθελοντές, εκλήθησαν να αντιμετωπίσουν μία πρωτοφανή τραγωδία με λιγοστά μέσα, παρόλα αυτά ανταποκρίθηκαν με υψηλό αίσθημα ευθύνης τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά.

Το δεύτερο ζήτημα αφορά στα μεγάλα έργα υποδομών. Δεν είναι δυνατόν η πρόσβαση στο λιμάνι της Ραφήνας να είναι τριτοκοσμικού τύπου, χωρίς σύγχρονο οδικό δίκτυο και χωρίς μέσα σταθερής τροχιάς. Είναι αδιανόητη η κωλυσιεργία των προηγούμενων διοικήσεων της Περιφέρειας Αττικής απέναντι σε ένα θέμα που αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης για τον τουρισμό και το εμπόριο αλλά και για την ασφάλεια ανθρώπων, μέσων και προϊόντων.

Τέλος τα θέματα όπως της αντιπλημμυρικής θωράκισης και του αποχετευτικού χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής, καθώς γραφειοκρατικά προσκόμματα και άλλες δυσλειτουργίες μεταξύ Περιφέρειας και άλλων κρατικών φορέων, αποκλείουν το Δήμο της Ραφήνας – Πικερμίου, από το τρένο της ανάπτυξης.

Δεσμεύομαι πως ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου όπως και όλο το μέτωπο της Ανατολικής Αττικής που πολιτεύομαι, θα τύχουν από το συνδυασμό της «Νέας Αρχής» και τον επόμενο Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, της δέουσας προσοχής, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν ταχύτατα οι ανάγκες για την αποκατάσταση των καταστροφικών πυρκαγιών αλλά και για να προχωρήσουν γοργά τα μεγάλα έργα υποδομών που θα κάνουν το λιμάνι της Ραφήνας ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό κόμβο μεταφορών.

  

Γραφείο τύπου Νίκου Πέππα

Υποψήφιου Περιφερειακού Συμβούλου Αν. Αττικής
“Νέα Αρχή για την Αττική – Γιώργος Πατούλης”

τ. Αντινομάρχη Ανατολικής Αττικής
πρώην αναπληρωτή Δημάρχου Διονύσου

https://nikospeppas.gr

 

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα