27 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο 2ος ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο 2ος ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

Σε συνέχεια της επιτυχούς δράσης της Δομής του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ανακοινώνουμε ότι ξεκίνησε χθες 1-9-2016 ο 2ος κύκλος του προγράμματος για τους δικαιούχους στην Κερατέα και σήμερα 2-9-2016 για το Λαύριο.

Οι ωφελούμενοι, που  επιλέχθηκαν μέσα από τις διαδικασίες του προγράμματος, παρέλαβαν τσάντες με τρόφιμα από τους δύο ειδικά διαμορφωμένους χώρους, όπου στεγάζεται η δομή του παντοπωλείου.  Η υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος Κοινωνικής Πολιτικής αποτελεί βασική υποχρέωση στο κοινωνικό έργο της τοπικής αυτοδιοίκησης, ιδιαίτερα σε περιόδους όξυνσης των κοινωνικών ανισοτήτων.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Λαυρεωτικής, είναι η συντονισμένη προσπάθεια αντιμετώπισης φαινομένων ένδειας και κοινωνικού αποκλεισμού, λειτουργώντας υποστηρικτικά στις ανάγκες σε είδη και τρόφιμα , κοινωνικά ασθενών ομάδων.

Η διανομή των τροφίμων θα γίνεται σε μηνιαία βάση, όπως και  κατά τον 1ο κύκλο και θα υποστηρίζονται συνολικά πάνω 260 οικογένειες στο Δήμο μας που η κρίση τις έχει οδηγήσει στην οικονομική ασφυξία. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαυρεωτικής υποστηρίζει πολύτεκνες οικογένειες, τρίτεκνες οικογένειες,  οικογένειες με δύο μέλη, καθώς και μεμονωμένα άτομα που βρίσκονται σε ένδεια.

Στους δικαιούχους δίνονται ποσότητες σε τσάντες που περιλαμβάνουν λάδι, τοματοχυμό, φασόλια, γάλα εβαπορέ, ζάχαρη, αλεύρι, ρύζι, μακαρόνια και φακές.

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς σημείωσε ότι: «Γνωρίζουμε όλοι ότι οι εποχές είναι χαλεπές. Στα πλαίσια λοιπόν της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου μας, μέσα σε ένα γκρίζο κοινωνικά και οικονομικά περιβάλλον,  θεωρούμε μείζονος σημασίας τη στήριξη των οικονομικά αδυνάτων οικογενειών και οικογενειών που βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό».

 

 

                                                                                         

 

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα