23.7 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΟ ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ

Σε ιδιαίτερα εγκάρδιο και φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου με τον Πρέσβη της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Αθήνα Farid Fernández τη Δευτέρα 25 Μαΐου στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας στην Παλλήνη.

Ο Πρέσβης της Βενεζουέλας και ο Αντιπεριφερειάρχης που συνδέονται με μια σχέση αμοιβαίας φιλίας και εκτίμησης από την περίοδο που ο              κ. Φιλίππου ήταν Δήμαρχος Σαρωνικού, συζήτησαν για θέματα όπως η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, η κατάσταση στη Βενεζουέλα και τη Λατινική Αμερική γενικότερα, αλλά και για τον πρώτο χρόνο διοίκησης της νέας Περιφερειακής Αρχής, τα σημαντικότερα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει και τις προτεραιότητες που έχει θέσει και αφορούν κυρίως στην υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής, τη στήριξη των κοινωνικών ομάδων που έχουν πληγεί από την οικονομική – ανθρωπιστική κρίση (άνεργοι, άποροι κ.α.) καθώς και στα προγράμματα στήριξης της τοπικής οικονομίας μέσω της ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας των νέων και του πρωτογενούς τομέα παραγωγής. 

Στη συνέχεια, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην πρόταση του Πρέσβη         κ. Fernández να εξεταστεί από την Περιφέρεια Αττικής η δυνατότητα συμμετοχής της στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιήσει η Πρεσβεία της Βενεζουέλας στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου για τα 200 χρόνια από τον θάνατο του πρώτου ηγέτη της χώρας Francisco de Miranda (1750 – 1816), καθώς και στην ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών κυρίως στον αγροτικό τομέα αλλά και σε επίπεδο πολιτιστικών ανταλλαγών.

Στη συνάντηση συμμετείχε από την πλευρά της Πρεσβείας της Βενεζουέλας και η A’ Γραμματέας, υπεύθυνη Πολιτισμού και Διμερών Σχέσεων κα Hasdiris Quintana.

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα