21.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΗΠΙΑ ΑΡΧΙΚΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ Κ.Υ. ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ

ΗΠΙΑ ΑΡΧΙΚΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ Κ.Υ. ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ

Στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου, ο δήμαρχος κ. Πιστικίδης πριν αρχίσει η συζήτηση των θεμάτων, έκανε μια σύντομη ενημέρωση της κατάστασης που αφορά την 24ωρη λειτουργία του πανέτοιμου να ανταποκριθεί στις πολλαπλές ανάγκες των χρηστών της πρωτοβάθμιας υγειονομικής φροντίδας Κ.Υ. Ραφήνας-Πικερμίου.

Στην ενημέρωσή του αναφέρθηκε στις έως σήμερα συναντήσεις του με την υποδιοικήτρια της 1ης ΥΠΕ κ. Κισκήρα, όπως και τις παρεμβάσεις του προς τον υπουργό, με αίτημα την 24ωρη λειτουργία του εν λόγω κέντρου, πανέτοιμου να εξυπηρετήσει τους χιλιάδες χρήστες, λόγω των υπερσύγχρονων υποδομών που διαθέτει μετά την πρόσφατη αναβάθμιση τόσο των κτιριακών εγκαταστάσεων, όσο και των εργαστηρίων και των ιατρείων του.

Τόνισε επίσης ότι πρέπει «να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες του κέντρου αυτού και να μην επιτρέψουμε να κλείσει ή να υπολειτουργήσει άλλο» αναφερόμενος κυρίως στη περίεργη δυστοκία να τεθεί σε πλήρη λειτουργία και τη πρόσφατη μεταφορά προσωπικού σε άλλες μονάδες.

Υπογράμμισε επίσης ότι η επιστημονική υπεύθυνη του Κ.Υ. τον έχει διαβεβαιώσει ότι το Κ.Υ. μπορεί να λειτουργήσει με δικές του δυνάμεις σε 24ωρη εφημερία και αν αυτό για Χ λόγους δεν κρίνεται σκόπιμο, να λειτουργεί έστω μέρα παρά μέρα. Αυτό με την υποσημείωση του δημάρχου ότι δεν επιθυμεί να κλείσει ή να υπολειτουργήσει άλλο Κ.Υ. όμορου δήμου.

Επί του θέματος πήρε το λόγο η κ. Τόκα, επικεφαλής ελάσσονος μειοψηφίας, η οποία συμφώνησε απόλυτα με τα λεχθέντα του δημάρχου, συμπλήρωσε ωστόσο ότι ακόμα και σήμερα το κέντρο έχει υποβαθμιστεί λόγω μεταφοράς προσωπικού αλλού και πρότεινε εδώ και τώρα να παρθεί απόφαση απ’ το Σώμα, ώστε να ενισχυθεί η θέση του δημάρχου.

Με την πρόταση της κ. Τόκα συντάχθηκαν τόσο ο γιατρός της ελάσσονος κ. Βουδούρης, ο οποίος είπε ότι η απόφαση πρέπει να είναι ομόθυμη, προσθέτοντας ότι οι καθ΄ ύλη υπεύθυνοι (υπουργός, 1η ΥΠΕ), υποχρεούνται να κάνουν το ελάχιστο θέτοντας σε πλήρη λειτουργία ένα κέντρο, που αναβαθμίστηκε χωρίς να κοστίσει τίποτα στο κρατικό κορβανά, τουλάχιστον ενόψει καλοκαιριού, που εκατομμύρια ταξιδιωτών λόγω λιμανιού, επισκεπτών και παραθεριστών κατακλύζουν την περιοχή.

Υπερθεματίζων επίσης ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Αδαμόπουλος τόνισε ότι στα θέματα υγείας δεν πρέπει να υπάρχει αναβολή, αλλά να παρθεί άμεση απόφαση απ’ το δημοτικό συμβούλιο για την πλήρη λειτουργία του Κ.Υ.

Στη παρέμβασή του ο κ. Τσαλαπατάνης της Λαϊκής Συσπείρωσης τόνισε την ανάγκη πίεσης προς την πολιτεία της αναβάθμισης γενικά πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγειονομικής φροντίδας κι όχι μόνο του Κ.Υ. Ραφήνας-Πικερμίου.

Ο δήμαρχος ωστόσο κράτησε σταθερή στάση λέγοντας ότι ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι συνεννοήσεις με το υπουργείο και την 1η ΥΠΕ, δεν κρίνεται κατάλληλη στιγμή για απόφαση. Αντίθετα ας υπάρχει σχετική υπομονή κι αν το θέμα δεν ικανοποιηθεί όπως αναμένεται, τότε θα έρθει στο δημοτικό συμβούλιο, ώστε να παρθούν οι δέουσες αποφάσεις προς ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος της πλήρους λειτουργίας ενός κέντρου που πληροί στον ανώτατο βαθμό τις ανάγκες χιλιάδων χρηστών όχι μόνο του δήμου Ρ-Π, αλλά της ευρύτερης περιοχής και των νησιών που εξυπηρετούνται απ’ το λιμάνι της Ραφήνας.    

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα