22.6 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΝΕΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΣΠΑ ΣΤΙΣ ΑΧΑΡΝΕΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΝΕΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΣΠΑ ΣΤΙΣ ΑΧΑΡΝΕΣ

Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν η εκδήλωση παρουσίασης των νέων δράσεων του ΕΣΠΑ 2014-2020 που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Απριλίου στο δημαρχείο Αχαρνών από την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής σε συνεργασία με την Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αχαρνών.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε την αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου προκειμένου να ενημερωθεί από την Αναπληρωτή Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Παναγιώτη Κορκολή για τις νέες δράσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητας, Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας που ανακοινώθηκαν πρόσφατα από το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και αφορούν τους τομείς της ενίσχυσης της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, της αναβάθμισης πολύ μικρών και μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων για την ανάπτυξή τους στις νέες αγορές αλλά και της ενίσχυσης τουριστικών ΜΜΕ επιχειρήσεων για τον εκσυγχρονισμό τους.

Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, αφού καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους, αναφέρθηκε στα Κοινωνικά Προγράμματα που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής τονίζοντας ότι θα εντείνει τις προσπάθειες ενημέρωσης των πολιτών μόλις αποσαφηνιστεί πλήρως από τα αρμόδια υπουργεία ποια είναι τα προγράμματα που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και του πρωτογενούς τομέα.

Από την πλευρά της η Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης εστίασε στα προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-2020 που αφορούν στις αρμοδιότητες του υπουργείου της και κυρίως στην κοινωνική προστασία και τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσει, οι οποίες ανάλογα με τον σκοπό που εξυπηρετούν διακρίνονται σε τρεις κατηγορίες: στις Κοιν.Σ.Επ. ένταξης (με στόχο την ένταξη στην οικονομική και κοινωνική ζωή ατόμων που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού π.χ. ΑμεΑ, εξαρτημένα ή απεξαρτημένα από ουσίες άτομα, φυλακισμένοι/ αποφυλακισμένοι κ.α), κοινωνικής φροντίδας (αποσκοπούν στην παραγωγή και παροχή προϊόντων και υπηρεσιών κοινωνικού – προνοιακού χαρακτήρα που απευθύνονται σε ομάδες πληθυσμού όπως: ηλικιωμένοι, βρέφη, παιδιά, άτομα με αναπηρία, άτομα με χρόνιες παθήσεις κ.α.) και συλλογικού και παραγωγικού σκοπού (αποσκοπούν  στην προαγωγή του τοπικού και συλλογικού συμφέροντος, στην προώθηση της απασχόλησης, στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και της τοπικής ή περιφερειακής ανάπτυξης. Αφορούν στην παραγωγή προϊόντων και παροχή υπηρεσιών σε τομείς όπως: ο πολιτισμός, το περιβάλλον, η οικολογία, η εκπαίδευση, οι παροχές κοινής ωφέλειας, η αξιοποίηση τοπικών προϊόντων, η διατήρηση παραδοσιακών δραστηριοτήτων και επαγγελμάτων κ.α.).

            Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Κορκολής, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά στον τρόπο με τον οποίο μπορούν να ενταχθούν οι νέοι επιχειρηματίες και επιστήμονες στα νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ που πρόσφατα ανακοινώθηκαν.  

            Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο βουλευτής Περιφέρειας Αττικής Γιάννης Δέδες, ο Δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι του Δήμου Αχαρνών, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και συλλογικοτήτων της περιοχής. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα