21 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣΤΗ ΠΕΔΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ, ΑΠ’ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΒΑΣΙΛΗ ΠΙΣΤΙΚΙΔΗ

ΣΤΗ ΠΕΔΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ, ΑΠ’ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΒΑΣΙΛΗ ΠΙΣΤΙΚΙΔΗ

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας που έγινε στο Μαρκόπουλο με θέμα «την ανάπτυξη και τα προβλήματα των Δήμων της Ανατολικής Αττικής» που διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου κ. Βασίλης Πιστικίδης είχε την ευκαιρία να θέσει επί τάπητος σημαντικά θέματα που απασχολούν το οικείο δήμο του όπως:

  • Την επιβάρυνση της πόλης της Ραφήνας από την «ανεξέλεγκτη» λειτουργία του λιμένα και τις επιπτώσεις της στο κυκλοφοριακό, στους χώρους στάθμευσης, στην οδοποιία.
  • Το συγκοινωνιακό, ζητώντας την αστικοποίηση της συγκοινωνίας και την έλευση του προαστιακού στον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου
  • Τα τοπικά σχέδια διαχείρισης αποβλήτων με έμφαση στη διαλογή στην πηγή και ότι πρέπει να είναι στην κατεύθυνση της πρόληψης, της επαναχρησιμοποίησης, της ανακύκλωσης και της ενημέρωσης των δημοτών.
  • Την 24ωρη εφημερία του ΚΥ Ραφήνας-Πικερμίου, της πιο άρτια εξοπλισμένης μονάδας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας της περιοχής. Υπογράμμισε επίσης ότι στις εγκαταστάσεις του πρώην ΠΝΑ Νταού Πεντέλης είναι ο κατάλληλος χώρος για την λειτουργία Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αττικής.
  • Την αποχέτευση των Δήμων Ραφήνας-Πικερμίου και Σπάτων-Αρτέμιδος επισημαίνοντας τις καθυστερήσεις της Πολιτείας και τα σφάλματα της στον σχεδιασμό. Έθεσε στην συζήτηση ότι η λύση της Ψυτάλλειας είναι οικονομικά και τεχνικά εφικτή τονίζοντας ότι είναι και κοινωνικά αποδεκτή.
  • Την υποστελέχωση της οργανωτικής δομής των Δήμων και την τεράστια γραφειοκρατία που διέπει την λειτουργία τους, την ανάγκη αναθεώρησης των χρήσεων γης που έχει άμεση σχέση με τον ταχύ αυξητικό ρυθμό του πληθυσμού και τα προβλήματα σε υποδομές που συνεπάγεται (πχ έλλειψη σχολικής στέγης, αθλητικών χώρων)

Την ημερίδα μεταξύ άλλων παρακολούθησαν, ο Βουλευτής Αττικής με το «Ποτάμι» Γιώργος Μαυρωτάς, η συνεργάτιδα της βουλευτίνας Αττικής με τη Νέα Δημοκρατία Γεωργίας Μαρτίνου, Αλεξία Αμουργιανού, η εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος για την Πολιτική Προστασία, Ιωάννα Τσούπρα, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πάρης Ευαγγελίου καθώς και αιρετοί και στελέχη από Δήμους της Αν. Αττικής.

 

 

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα