19.5 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΩΡΩΠΟΥ

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΩΡΩΠΟΥ

Στον Ωρωπό βρέθηκε σήμερα 8 Ιανουαρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου όπου είχε διαδοχικές επαφές με τη δημοτική αρχή και την Ομοσπονδία Συλλόγων Ωρωπού.

            Αρχικά, ο κ. Φιλίππου μετέβη στο Δημαρχείο Ωρωπού όπου, στο πλαίσιο των επαφών που προγραμματίζει με όλους τους δήμους της Ανατολικής Αττικής, συμμετείχε σε σύσκεψη για την πορεία των έργων της περιοχής. Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος επίσης ο Δήμαρχος Θωμάς Ρούσσης, η Περιφερειακή Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής Ιωάννα Στεργίου, ο Δ/ντης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής Γιάννης Ασπρουλάκης, οι Αντιδήμαρχοι Ωρωπού Δημήτρης Βελτανιώτης (Διοικητικών Υπηρεσιών), Κων/νος Δέδες (Τεχνικών Υπηρεσιών) και Ανδρέας Γαζβινιάν, ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ωρωπού Ζώης Καρίνος και ο πρώην Διευθυντής ΤΥΔΚ Ανατολικής Αττικής Δημήτρης Μπατζίκος.

            Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η συζήτηση για την εξέλιξη των έργων του Δήμου Ωρωπού που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε σε έργα όπως είναι τα σχολεία του Καπανδριτίου, ο Παιδικός Σταθμός Ωρωπού, η μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας του Ασωπού και το αντιπλημμυρικό της περιοχής του Αγίου Κωνσταντίνου καθώς και η μελέτη αποχέτευσης ακαθάρτων, για τα οποία τέθηκαν τα τελικά χρονοδιαγράμματα υλοποίησής τους. Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του δήμου ενημέρωσαν τον Αντιπεριφερειάρχη για τις νέες μελέτες που εκπονούνται και θα υποβληθούν στην Περιφέρεια για χρηματοδότηση.

            Στη συνέχεια, όλοι οι παριστάμενοι στην παραπάνω σύσκεψη μετέβηκαν στο ΚΑΠΗ Ωρωπού όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού (Ο.Σ.Ω.) με θέμα το πρόβλημα της ρύπανσης του Ασωπού. Στη συνάντηση συμμετείχαν από την ΟΣΩ ο πρόεδρος Γιώργος Παναγόπουλος και μέλη τω διοικητικών συμβουλίων των συλλόγων – μελών της. Στην τοποθέτηση του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής έκανε ξεχωριστή αναφορά στην πρόσφατη (Δεκέμβριος 2015) σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΠΕΑΑ στην Παλλήνη με τη συμμετοχή της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου και εκπροσώπων της ΟΣΩ, όπου συμφωνήθηκε η υλοποίηση προγράμματος για την προστασία και ανάδειξη του Ασωπού (αποκατάσταση του περιβάλλοντος, απορρύπανση του Ασωπού). Από όλες τις πλευρές επισημάνθηκε η αναγκαιότητα συμμετοχής της Περιφέρειας Αττικής στην πρωτοβουλία που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για τη δημιουργία «Επιχειρηματικού Πάρκου Εξυγίανσης», καθώς δεν είναι δυνατόν – όπως τονίστηκε – να μείνει εκτός αυτής της προσπάθειας η Περιφέρεια Αττικής με δεδομένο ότι ο Ασωπός στο μεγαλύτερό του μέρος βρίσκεται εντός της Ανατολικής Αττικής και συγκεκριμένα στον Δήμο Ωρωπού.

            Αποτέλεσμα της σημερινής συνάντησης ήταν η σύσταση τριμελούς επιτροπής αποτελούμενης από την Περιφερειακή Σύμβουλο Ιωάννα Στεργίου, τον Αντιδήμαρχο Ωρωπού Κων/νο Δέδε και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού Γιώργο Παναγόπουλο, η οποία θα έχει ως έργο:

  • Να εξετάσει άμεσα τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τη μέχρι σήμερα – σχεδόν ανεξέλεγκτη – ρύπανση του Ασωπού
  • Να διαμορφώσει πρόταση προγράμματος εξυγίανσης και αναβάθμισης του Ασωπού
  • Να επιδιώξει επαφές με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη αλλά και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προκειμένου να συνεργαστούν στην κατεύθυνση της επίλυσης του χρονίζοντος προβλήματος της ρύπανσης του Ασωπού
  • Να διοργανώσει μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, σχετική ημερίδα, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Ωρωπού, στην οποία θα κληθούν εκπρόσωποι του Υπουργείου Περιβάλλοντος, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, της ΕΥΔΑΠ αλλά και τοπικών φορέων του Ωρωπού προκειμένου να διαμορφωθεί το πλαίσιο και η τελική πρόταση προς υποβολή και ένταξη στα προγράμματα του Υπουργείου Περιβάλλοντος για να επιτευχθεί η εξυγίανση και αναβάθμιση του Ασωπού.

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα