21.3 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΡΕΜΑΤΩΝ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΡΕΜΑΤΩΝ

Με εκπροσώπους συλλογικοτήτων για την προστασία των ρεμάτων της Αττικής συναντήθηκαν χθες στα κεντρικά γραφεία της Περιφέρειας, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής και Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας, Αθανάσιος Αναγνωστόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης Έργων και Υποδομών, Αγγέλικα Σαπουνά και ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Χρήστος Καραμάνος. Οι εκπρόσωποι των συλλογικοτήτων παρουσίασαν τις θέσεις τους και τα αιτήματά τους, ενώ στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η υποστήριξη του δικαιώματος ύπαρξης των ρεμάτων ως φυσικών σχηματισμών και ως οικοσυστημάτων.

Από την πλευρά της Περιφέρειας τονίστηκε ότι η προστασία της ζωής των πολιτών καθώς και του φυσικού περιβάλλοντος και των οικοσυστημάτων, αποτελεί πρωταρχικό μέλημα. Στη σύσκεψη συμφωνήθηκε να συνεχιστεί ο εποικοδομητικός διάλογος  μεταξύ των πολιτών και της Περιφέρειας για την προστασία των ρεμάτων.

Αναλυτικά, στη συνάντηση μετείχαν οι συλλογικότητες: Δίκτυο πολιτών για τη διάσωση του ρέματος Πικροδάφνης, ΙΛΙΣ-SOS, Κίνηση για την προστασία και ανάδειξη του Μ. Ρέματος Ραφήνας, ΚΙ.Π.Η., Μικρογεωγραφίες, Περίπολο, Ποδονίφτης SOS, Ρέμα Φιλοθέης, ΡΟΗ- Πολίτες υπέρ των ρεμάτων, Φίλοι του Ερασινού.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα