23.1 C
Athens
Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ«ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ» ΚΕΝΤΡΙΣΕ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΕΤΡΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

«ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ» ΚΕΝΤΡΙΣΕ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΕΤΡΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

Στις εργασίες της ημερίδας που διοργάνωσε ο Μελισσοκομικός – Περιβαλλοντικός Σύλλογος «ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ» Ν. Αττικής, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού σεμιναρίου σε θέματα μελισσοκομίας, συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου την Τρίτη 17 Μαρτίου 2015.

Στη διάρκεια της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Δημοτικής Κοινότητας Αναβύσσου, αναπτύχθηκαν από το επιστημονικό προσωπικό της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής διάφορα θέματα σχετικά με τον τομέα της μελισσοκομίας. Συγκεκριμένα, η γεωπόνος – προϊσταμένη του Τμήματος Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής Σοφία Μαστρογιάννη μίλησε στους παραβρισκόμενους για τις αρμοδιότητες του συγκεκριμένου τμήματος, η κτηνίατρος Ειρήνη Τσάλου ενημέρωσε για τις ασθένειες των μελισσών, τη χρήση κτηνιατρικών φαρμάκων και τα μητρώα φαρμακευτικής αγωγής (ΜΦΑΕ), ο κτηνίατρος Αλέξανδρος Διπλάρης έκανε εκτενή αναφορά στο πρωτόκολλο δειγματοληψιών σε μελισσοσμήνη και γόνο, ενώ ο τεχνολόγος Γεωπονίας Ανδρέας Μπέκας στην τοποθέτησή του ανέπτυξε τα θέματα της έκδοσης μελισσοκομικών βιβλιαρίων, των μελισσοκομικών αυτοκινήτων και αποθηκών, καθώς και των Ευρωπαϊκών και Εθνικά επιδοτούμενων προγραμμάτων. Στην ημερίδα παραβρέθηκε και η Διευθύντρια Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Ανατολικής Αττικής Χρυσάνθη Καπετανοπούλου.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής τόνισε για ακόμα μια φορά ότι για τη βιώσιμη ανάπτυξη της Ανατολικής Αττικής αποτελεί ζωτικής σημασίας προτεραιότητα η διατήρηση και η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, ενός τομέα που έχει πληγεί σημαντικά τις τελευταίες δεκαετίες λόγω της μεγάλης αστικοποίησης της περιοχής. Η στήριξη και ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα (γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία) θα συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό και στην ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Φιλίππου.

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα