27.6 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑ“ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ” ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΙΡΕΤΑΙ

“ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ” ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΙΡΕΤΑΙ

Αγαπητοί φίλοι,

το ποτάμι μας έκλεισε ένα χρόνο! Ήρθε η ώρα να σηκωθεί στα πόδια του και με δικές του δυνάμεις, τους εθελοντές του, να ξεκινήσει γοργά ένα σταθερό βήμα για το μέλλον.

Στη γενέθλια εκδήλωση, στης 8ης/3/2015, ο Σταύρος επαναπροσδιόρισε το χαρακτήρα του  ΠΟΤΑΜΙΟΥ  ως μία πλατφόρμα πολιτικής καινοτομίας πάνω στην οποία όλα οικοδομούνται με τη συμμετοχή εθελοντών και στελεχών από όλη τη χώρα, με την φιλοδοξία να γίνει το κίνημα των αλλαγών, το κέντρο των Αλλαγών!

Μέσα σε συνθήκες συνεχιζόμενης οικονομικής δυσπραγίας, με εξανεμισμένη -πλέον- την ελπίδα, το ΠΟΤΑΜΙ πορεύεται σταθερά στο ρόλο του: να προετοιμάζεται για να δώσει λύσεις.  Να κερδίσει το μεγάλο στοίχημα με την Ιστορία «να κάνει τη στιγμή που πρέπει κάτι για τους πολλούς, κάτι για τη χώρα …»

Το Ποτάμι εργάζεται σε δεδομένο σχέδιο:

– κράτος ανοιχτό στον έλεγχο από τους πολίτες, με διαφάνεια, ισονομία, και αποτελεσματικές διαδικασίες.

-Οικονομία που παράγει και εξάγει, με ανταγωνιστικές επιχειρήσεις.

-Κοινωνικό κράτος που καλύπτει βασικές ανάγκες ισότιμα για όλους, με ιδιαίτερη φροντίδα για τους πολύ αδύναμους και χωρίς προνόμια για τις συντεχνίες.

-Απορρίπτει τον επιβαλλόμενο διαχωρισμό στρατοπέδων  σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς, σε ευρωπαϊστές  και αντιευρωπαίους και με καθαρό βλέμμα αναγνωρίζει μόνο  το δίλημμα: με το παρελθόν που χρεοκοπεί ή με μια καινούργια Ελλάδα. 

Το Ποτάμι, που θέλει τον διάλογο, μας καλεί να συμμετάσχουμε στην επεξεργασία και την προβολή  των προτεινόμενων λύσεων. Ο Σταύρος  υποστήριξε στην εν λόγω εκδήλωση  ότι ο λόγος του Ποταμιού «…. στους δρόμους και στις πλατείες, είναι για τις τοπικές κοινωνίες , ειδικά αυτή την εποχή, σαν το ζεστό ψωμί. Το έχει ανάγκη ο κόσμος.»

Εμείς, οι τοπικοί συντονιστές  εθελοντών Ραφήνας-Πικερμίου, πηγαίνοντας το και λίγο παρακάτω, μαζί με το «ζεστό ψωμί» λέμε να  προσθέσουμε και μερικούς  ουζομεζέδες!

Έτσι, αξιοποιώντας την πρώτη γνωριμία μας  της 1ης/3/2015, δημιουργούμε την ευκαιρία να ξαναβρεθούμε για μία χαλαρή και ευχάριστη συζήτηση με κουβεντούλα και κέφι σε κάποιο από τα ωραία παραθαλάσσια ουζερί της Ραφήνας. Ο τόπος και ο χρόνος της συνεύρεσης αυτής δεν είναι ακόμη δεδομένα. Για το λόγο αυτό παρακαλούμε για τις προτάσεις σας, είτε ως προς τον τόπο είτε ως προ το χρόνο, που προτείνεται να είναι κάποια ημέρα έως τη Κυριακή των Βαΐων. 

Παρακαλούμε για την ανταπόκρισή σας.

Οι τοπικοί συντονιστές  εθελοντών Ραφήνας-Πικερμίου

Επικοινωνία:

e-mail: [email protected]

mobile: 6943042032

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα